foglalkoztatási paktum

2020.04.25. 07:00

Bandázni az online térben is lehet: digitális oktatás élményalapon

A képzés, online képzés, felnőttképzés, digitális lehetőségek voltak fókuszban a Vas megyei foglalkoztatási paktum 2014–2020 pénteki szakmai rendezvényén, amelyet a megyeházáról indított videókonferencián valósítottak meg.

Merklin Tímea

Dr. Balázsy Péter az eredményekről beszélt Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

Hogyan tudjuk előnyünkre fordítani a járvány adta helyzetet? Milyen lehetőségek vannak az online térben a vállalkozások és az oktatás számára? A téma egyik előadója Fonyó Szabolcs volt, aki egy élményalapú programozóiskola országos hálózatában a szombathelyi és zalaegerszegi vezető. Bemutatta, hogy hogyan álltak át egy hét alatt.

Dr. Balázsy Péter az eredményekről beszélt Fotó: CSG

Mint mondta, 67 tananyagot készítettek 1230 videófelvételen. Ezeket a gyerekek önállóan dolgozzák fel, de az iskola hetente egyszer online konzultációt is biztosít minden tanulócsoportnak, ahol kicsit „tudnak bandázni” a társaikkal, hiszen az ember mégiscsak társas lény. A gyerekek szeretik, jók a visszajelzések a szülőktől is, ezért eleve online elérhető kurzust is indítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában