Répcelak

2021.08.08. 11:00

Húsz év: tudatosan fejlesztették a várost

A település ebben az évben ünnepli várossá avatásának 20. évfordulóját. A jubileum alkalmából augusztus 20án és 21-én nagyszabású rendezvényeket tartanak.

Tersztyánszky Krisztina

Szabó József polgármester, aki már abban az időben is városi képviselőként tevékenykedett, így fogalmazott: a várossá válást annak idején nem úgy értelmezték, hogy városi rangot kaptak, hanem úgy: lehetőséghez jutottak, hogy a lakóhelyük várossá váljon. 2001-ben egy döntést hoztak, hogy nem a falusias arculatot szeretnék erősíteni, hanem városi irányba kívánnak fejlődni. Ez egyrészt kényszert, másrészt erős inspirációt jelentett a település vezetőinek. A két évtized alatt minden fejlesztés tudatosan a városiasodás irányába hatott. Miután az alapokat lerakták, hét évvel ezelőtt meghirdették a Répcelak, az élhető kisváros programot, aminek részeként évről évre többet tesznek azért, hogy az itteni lakosok az élet minden területén igazi városi szolgáltatásban részesüljenek.

A jubileumi program augusztus 20-án, pénteken a Répce Running családi futófesztivállal kezdődik: különböző korosztályok különböző távokon mérhetik össze gyorsaságukat. 16 órakor a művelődési ház színháztermében kezdődik az ünnepi megemlékezés az új kenyér megáldásával, díjátadással, kiállítás-megnyitóval. Nem maradhat el a születésnapi torta megkóstolása sem. Este egyebek között Lord-koncertnek is tapsolhat a közönség. Másnap tíz órakor az újszülöttek napjával kezdődik a program a Répcelakért Közhasznú Egyesület szervezésében, 15 órától pedig változatos műsorszámok követik egymást a nagyszínpadon. Kísérőprogramként bemutatót tartanak a Répcelaki Sajtmesterek, lesz kézművesvásár, és a gyerekeket is számos izgalmas játék és kézműves-foglalkozás várja a kettős ünnepen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában