női labdarúgás

2021.08.28. 09:32

Ki-ki meccs előtt a Haladás-Viktória

A női labdarúgó NB I. 3. fordulójában vasárnap 17.30-as kezdéssel a Haladás-Viktória FC az Astra-Activtek HFC-Üllő vendége lesz.

Pum András

Jelena Koprena (7) nem csak védekezésben, támadásban is jeleskedik

Fotó: Cseh Gábor

Mindkét csapat egy győzelemmel kezdte és egy vereséggel folytatta a bajnokságot. Az Astra odahaza 2-1-re verte az újonc Puskás Akadémiát, majd 3-0-ra kikapott az ETO vendégeként. A Haladás-Viktória FC 2-0-ra verte Szombathelyen az ETO-t, majd ugyanilyen arányban kikapott a fővárosban az MTK-tól. Az ifjabb Bene Ferenc irányította, a hazai meccseit Üllőn játszó Astrában szerepel többek között a volt viktóriás Szakonyi Emese is. Az előzetes esélyek alapján igazi ki-ki meccset játszik a két együttes.

Jelena Koprena (7) nem csak védekezésben, támadásban is jeleskedik
Fotó: Cseh Gábor

– Nagyon ügyes, kimondottan játszó csapat ellen lépünk pályára, amelyik a tavalyi bajnokságot az előkelő, negyedik helyen zárta – mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Nyáron ifjabb Bene Ferenc személyében egy a profi világból érkezett edző vette át az irányítást, aki új szemléletet is hozott. Különösen a támadójátékuk erős, Szakonyi, Árvai, Kósa, Gelb, Vitsek – egytől egyig technikás, gyors, jó futballisták. De megpróbáljuk felvenni velük a harcot, és mint minden meccsen, a saját játékunkat akarjuk játszani. Valamennyi meccsből tanulni szeretnénk, így ebből is – de természetesen győzni akarunk. Herczeg Andrea, Szil Tünde, Jánosi Ninetta, Juhász Enikő sérült, Andrónyi Réka beteg.

Immáron három román válogatottat tudhat soraiban a Haladás-Viktória FC. A védő Gődér Brigitta és a támadó Herczeg Andrea után a támadó középpályás Ana-Maria Vladulescu is a zöld-fehéreket erősíti. A 20 éves futballista Székelyudvarhelyről érkezett, korábban többször szerepelt a román korosztályos válogatottakban, jelenleg a felnőttválogatottat erősíti, hatszor lépett pályára a román nemzeti tizenegyben.

– A nyári felkészülés során a székelyudvarhelyi csapatommal edzőmeccset játszottunk Szombathelyen a Haladás-Viktória U19-es együttes ellen, ahol Székely Tibor vezetőedző felfigyelt a játékomra, tetszett neki, amit látott tőlem – mondta Vladulescu. – A klub ajánlatot tett, és bár nekem még volt Magyarországról egy másik lehetőségem is, mégis a Haladás-Viktória mellett döntöttem. Hogy miért? Nagyszerű körülményeket tapasztaltam Szombathelyen, és az is feltűnt, hogy összetartó, egységes csapat a Viktória. És persze az is sokat nyomott a latban, hogy két válogatottbeli csapattársam, Herczeg és Gődér is itt futballozik. Először légióskodom, fontos, hogy ismerős arcokat látok az öltözőben.

Vladulescu az MTK (0-2) ellen debütált új csapatában és a magyar élvonalban.

– Nem úgy sikerült az első meccsem, ahogy szerettem volna, nyilván győztes mérkőzésen akartam volna bemutatkozni – folytatta a román játékos. – De remélem, hogy a folytatásban – már vasárnap – jönnek a sikerek. Egy meccs alapján nehéz következtetéseket levonni, de azt tapasztaltam, hogy az itteni bajnokságban a játékosok mentálisan jobbak, erősebb együttesek vannak és összességében minden téren előbbre tart a magyar bajnokság. Ami a céljaimat illeti, minél többet szeretnék fejlődni, a csapattal pedig el akarom érni a kitűzött célokat. Előrelépés a karrieremben, hogy erősebb bajnokságba szerződtem, itt tényleg minden adott a fejlődésemhez. Ha pedig fejlődöm, abból a Haladás-Viktória és a román válogatott is profitál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában