Szavazás

2024.01.18. 14:01

Benkő Sándor az Év Vasi Embere - fotók

Benkő Sándor fotóriporter, fotóművész a Vas Népe munkatársa kapta az Év Vasi Embere 2023 díjat. Az elismerést csütörtökön adták át a vármegyeháza Tinódi Termében.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Unger Tamás

A Vas Vármegyei Közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület 26. alkalommal hirdette meg Az év vasi embere választást. A kuratórium által kiválasztott tíz jelölt bemutatkozó portréja húsz nap alatt közel 170 ezer embert ért el a közösségi médiában - mondta el Balázsy Péter vármegyei jegyző, a Vas Megyéért Egyesület elnöke, aki szerint a számok is bizonyítják: önmagában a jelöltségnek is súlya, presztízse van. - Mind a tízen megérdemelték volna a díjat, nagyon erős volt a jelöltek listája - húzta alá Majthény László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

Korábban megírtuk, a közönségdíjat Dr. Jáger László, a Markusovszky-kórház sebésze kapta. Az Év Vasi Embere 2023 címet Benkős Sándor fotóriporter, fotóművész vehette át.  

Benkő Sándor 1983-tól harminc éven dolgozott a Vas Népénél, alapítója volt a rendszerváltás előtt, 1989-ben létrehozott Tér-Kép című független hetilapnak. A Vas megyei események dokumentálása mellett megjárta a délszláv háborút és dolgozott Romániában, az ottani forradalom idején is. 2004-ben, a körmendi cipőgyár bezárásakor készült az „Utolsó nap a tűzősoron” képsorozatával Magyar Sajtófotó nagydíjat nyert. A szombathelyi Médiaközpontban majd a városi kabinetben töltötte 2018-as nyugdíjazása előtti éveit. 41 éven át volt hivatásos fotós, fotóriporter. A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya Arany Kamera-díjjal ismerte el életművét, augusztus 20-án pedig a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.  

- Aktív koromban majdnem mindegyik Év embere díjátadón tudósítottam, és sokszor eszembe jutott: hogyan tudják feldolgozni ezt az érzelmi túlcsordulást? Most már tudom: nem olyan egyszerű, rengeteg minden kavarog az ember fejében - fogalmazott lapunknak Benkő Sándor, majd így folytatta: - Igazából nem szeretnék már semmit bizonyítani, inkább csak arra kell vigyáznom, hogy ami mögöttem van, arra méltó maradjak. EB 
 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában