Védművet építettek, embereket menekítettek ki

2024.05.29. 15:30

További öt évre megszerezték minősítésüket Vép és Bozzai Települési Önkéntes Mentőcsoportjai

Képességeiket nemrég egy gyakorlaton mutatták be. Újabb öt évre megszerezték a minősítést Vép és Bozzai Települési Önkéntes Mentőcsoportjai.

Vaol.hu

Amint a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolójában olvasható, a mentőcsoportok állománya a vépi sporttelepen sorakozott fel. A megnyitó után végrehajtották a feladatokat, amelyek egy feltételezett káresemény felszámolására épültek. A főként vízkárelhárítási feladatokra specializálódott települési mentőcsoportoknak ezeket a képességeiket kellett bizonyítaniuk, munkájuk minden mozzanatát egy minősítő bizottság követte nyomon. A feltételezett helyzet szerint a több napos esőzés következtében a Vépen átfolyó Kozár-Borzó patakon árhullám indult el. Az árhullám hatására a közelben lévő lakóházak váltak a leginkább veszélyeztetett területté. 

minősítés
Minősítés: A feladatokat a legjobb tudásuk szerint hajtották végre 

Az ingatlanok bevédése és a lakosság biztonsága érdekében a leterhelt hivatásos erők megsegítésére a polgármester elrendelte a Vép Települési Önkéntes Mentőcsoport, valamint a Bozzai Települési Önkéntes Mentőcsoport mozgósítását is. 

A feladatok most sem különböztek azoktól, amik a valóságban is a települések mentőcsoportjainak munkáját igényelhetik. A több mint hetvenfős állománynak ideiglenes védművet kellett kiépítenie, fákat kellett kivágnia, amit csak egy híd építését követően tudtak megkezdeni. Egy lakóház alapja megsüllyedt, a felépítmény megrongálódott. Feladat volt a házban lévő személyek kimenekítése. A sérülteket elsősegélyben kellett részesíteniük és egy befogadóhelyen elhelyezniük. 

A feladatokat a gyakorlat résztvevői a legjobb tudásuk szerint, precízen, pontosan hajtották végre. A látottakat a minősítő bizottság megfeleltre értékelte, ezáltal további öt évre szerezték meg minősítésüket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában