Bensőséges ünnepség

2024.06.20. 16:56

Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Sárvári Tinódi Gimnázium könyvtára

Az iskola legendás, történelem-filozófia szakos tanáregyénisége, Dr. Dobozy Imre nevét vette fel a Sárvári Tinódi Gimnázium könyvtára.

Vaol.hu

Fotó: Benkő Sándor

A névadó ünnepséget, mint a gimnázium honlapján közzétett beszámolóból kiderül, június 13-án egy bensőséges ünnepségen, egykori tanítványai, barátai, az intézmény nyugdíjas és jelenlegi pedagógusaik körében tartották meg az iskola könyvtáránál. Mint írják, nem véletlen, hogy ezt a termet választották, hiszen a történelem-filozófia szakos pedagógus egyik kedvenc elfoglaltsága, mondhatjuk, szenvedélye volt az olvasás.

Az ünnepségen a gimnázium igazgatója, Némethné Rádl Krisztina rövid, személyes visszaemlékezés után méltatta az iskola legendás tanáregyéniségét, aki több évtizedes, a történelmi ismeretek mellett a magyar kulturális értékek átadására is nagy hangsúlyt fektető, példaértékű pedagógusi pályája elismeréseként 2021-ben átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata állami kitüntetést.

A névadást megörökítő emléktábla leleplezésében Szélesiné Mezőfi Ágnes és Szentgyörgyi Annamária, dr. Dobozy Imre egykori tanítványai működtek közre. A Pernecker Csilla tanárnő vezette kamarakórus elénekelte a Tinódi indulót, Pintér Kitti 10.A osztályos tanuló felolvasott egy verset a jó tanárról, végül Babits Mihály – Bródy János: Mindenik embernek a lelkében dal van című dal eléneklésével zárták a műsort – olvasható a beszámolóban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában