Rendezvény

2024.06.06. 08:51

Továbbéltetik a szellemiséget – az MNB Vas Megyei Igazgatóságának egykori dolgozói találkoztak

Az MNB Vas Megyei Igazgatóságának egykori dolgozói találkoztak hétvégén az egyik szombathelyi vendéglőben. Huszonheten érkeztek a jó hangulatú estre.

Tóth Katalin

Forrás: VN

Az igazgatóság 1996 végén szűnt meg Szombathelyen. 2017-ben találkoztak először azok, akik 1996-ban már nyugdíjasok voltak, vagy a megszűnés után más munkahelyre kerültek, és azóta vonultak nyugdíjba. 

A bankvilág égisze alatt olyan közösségek kovácsolódtak össze, amelyek összetartása, ereje példát mutatott másoknak is. Ez a szellemiség a hálózat felszámolása után is élt és hatott, hiszen bármerre szóródtak szét a kollégák, a kötődés megmaradt barátságok, telefonos érdeklődések, esetenként 10-15 fős társaságok találkozásainak formájában. Az igény töretlen a rendezvényre, amely ugyanazt célozta korábban és ma is: továbbéltetni azt a közösségi erőt és szellemiséget, amit a volt munkatársaknak az MNB adott évtizedeken keresztül. 

Dr. Reichardt Imréné és Domina Jánosné szervezte a találkozót. Mint megtudtuk, korábban a tavaly elhunyt Molnár Árpádné is aktívan részt vállalt az előkészítésből. Egyperces néma főhajtással emlékezett a társaság azokra, akik már nem lehetnek közöttük. A szervezők köszöntője után múltidézéssel, beszélgetéssel folytatódott az este. Az Alapítvány a Közjóért támogatta a mostani összejövetelt a résztvevők hozzájárulásán felül. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában