Választás 2024

2024.06.09. 20:03

Vas vármegye választott - mutatjuk az eredményeket - cikkünk folyamatosan frissül

Kövesse velünk a választás második etapját is!

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

4:00 - A szentgotthárdi képviselők:

Szentgotthárdon szoros versenyben továbbra is Huszár Gábor maradt a város polgármestere. A képviselőtestület tagjai a következők:

Bartakovics Andrea (független)

Dr. Haragh László (Fidesz-KDNP)

Gaál Ákos (független)

Korpics Ferenc (független)

Monek László (Fidesz-KDNP)

Orbán Viktor (független)

Papp Bálint (független)

Vörös Gábor (független)

A városban a részvételi arány még a Vas vármegyei, országos rekordot jelentő 63,05-ös értéket is meghaladta: itt a választók 65,52%-a járult az urnákhoz.

3:30 - Újrázó polgármesterek és szoros küzdelmek a sárvári térségben

23:20 - Fehér László: nagyon örülök 

A szavazatok több mint 63 százalékát megszerezve Fehér László (CSÖCE-ECVE) nyerte a polgármester-választást Celldömölkön. 

A vasi város régi-új polgármestere lapunknak azt mondta: hasonló eredményt ért el mint öt esztendővel korábban. Közben azonban csökkent a lakosságszám, innen nézve tehát még többen támogatták. Nagyon örül az eredménynek, ami újdonság lesz: októbertől nyolcfősre csökken a képviselő-testület. 

Fehér László úgy fogalmazott: számos uniós pályázat előkészítése megtörtént az elmúlt időszakban, ezeket a beruházásokat szeretné polgármesterként befejezni. Nagy kihívás lesz, köszöni a celldömölkieknek a lehetőséget.  

22:55 - Csak az egyik szeme nevet dr. Szabó Barnának

Nem lehet teljesen boldog Körmend új polgármestere, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy a város képviselő-testületében a Változást a Városért Egyesület delegáltjai lesznek majd többségben.

- Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, aki elment szavazni és kinyilvánította a véleményét. Még országos szinten is magas volt a részvételi arány Körmenden. Nagyon szoros volt a verseny, de csak az egyik szemem nevet, mivel a képviselő-testületben valószínűleg kisebbségben leszünk. Ettől függetlenül továbbra is a közös munkában, az egységben hiszek. Bízom abban, hogy a véleménykülönbségeket a város érdekében át tudjuk majd hidalni – fogalmazott dr. Szabó barna.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár egy kicsit tágabb kitekintéssel kezdte az értékelését.

- Három városban volt jelöltünk és Körmenden, Szentgotthárdon, valamint Vasváron is a Fidesz-KDNP színeiben induló aspiráns lett a polgármester, míg Jánosházán az általunk támogatott induló lett a befutó. Reményeim szerint az aktív közreműködésemmel folytatni tudjuk a térségben az eredményes munkát. Maga a választás mindig a demokrácia ünnepe. Én bízom abban, hogy a Fidesz-KDNP a két másik választáson is hasonlóan sikeres lesz, azaz az európai parlamenti és megyei közgyűlési voksolásokon is – mondta V. Németh Zsolt.

Fotó: Szendi Péter

22:50 - A vépi képviselő-testület tagjai:

Kóbor Attila, Nagy Attila, Pogácsás Péter, Horváth Péter József, Török Richárd, Dömötör Gábor - mindannyian függetlenek

22:45 - Kondora István Sárvár polgármestere

Újabb öt évre kapott bizalmat Kondora István a sárváriaktól. Kondora István a kormánypártok színeiben indult a június 9-ei választáson, ahol - a szavazatok 100 százalékos feldolgozottság mellett már láthatjuk - ,  61.56 százalékkal, 4058 szavazattal nyerte meg a választást Gácsi Tibor, a Sárváriakért Egyesület polgármester jelöltje ellen. Gácsi 2534 szavazatot kapott, ez az érvényesen leadott szavazatok 38,44  százaléka.

Az egyéni választási kerületekben (EVK) is megszülettek az eredmények:

  • 01. Számú EVK képviselője: Varga Károly (Fidesz-KDNP)
  • 02. számú EVK képviselője: Klimits István (Sárváriakért Egyesület)
  • 03. számú EVK képviselője: Dr. Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP)
  • 04. számú EVK képviselője: Strompová Viktória (Sárváriakért Egyesület)
  • 05. számú EVK képviselője: Németh Róbert (Fidesz-KDNP)
  • 06. számú EVK képviselője: Vinter István (Fidesz-KDNP)
  • 07. számú EVK képviselője: Kondora István (Fidesz-KDNP)
  • 08. számú EVK képviselője: Varga Jenő (Fidesz-KDNP)

22:40 - Így áll össze a következő képviselő-testület Körmenden 

Korábban írtunk arról, hogy dr. Szabó Barna nyerte a polgármesterválasztást Körmenden. 100 százalékos feldolgozottságnál a képviselői helyek így oszlottak meg a Rába-parti városban. 

Körmenden a Változást a városért képviselőjelöltjei hat választókerületben nyertek:  Zsebe Ferenc, Kocsis István, Szlávik Csaba, Czafit Csaba, Szép Dániel és Petrovics László szerzett egyéni képviselői mandátumot, míg a Fidesz-KDNP színeiben Hadnagy Ádám és Faragó Gábor volt eredményes. 

Kompenzációs listáról Patonay Imre (Változás a városért), Nagy Gábor (Fidesz-KNDP) és Tóth László (Fidesz-KDNP) juthat a képviselő-testületbe az NVI adatai alapján. 

22:15 - Szombathelyi állás:

A valasztas.hu adatai szerint 73,61 %-os feldolgozottság mellett dr. Nemény András, az Éljen Szombathely jelenlegi polgármestere vezet 65,21%-al. A kormánypárt jelöltje Lenkai Nóra 29,99%-on, Balassa Péter Konzervatívok Egy Jobb Városért jelöltje 2,11%-on, Danka Lajos, a Mi Hazánk jelöltje 2,69%-on áll jelenleg. 

Ami az egyéni választókerületeket illeti: A 02-esben 33,33%-os feldolgozottság mellett Bokányi Andrienn (ÉSZ) vezet. A 03-asban 50%-os feldolgozottsági adatok vannak, itt Horváth Attila (ÉSZ) vezet. A 4-esben Horváth Soma (ÉSZ) vezet az adatok 85, 71%-os feldolgozottság mellett. A 05-ös körzetben 17,67% a feldolgozottság, itt Czeglédy Csaba (Független) vezet. 50 %-os feldolgozottság mellett a 06-os körzetben Putz Attila (ÉSZ), a 7-esben 28%-os feldolgozottság mellett Lukács Dániel (ÉSZ), a 09-esben 33%-os feldolgozottságnál Kelemen Krisztián(ÉSZ) , a 10-esben Tóth Kálmán (ÉSZ) 50%-os feldolgozottság mellett vezet, a 10-esben 50%-os feldolgozottságnál Szuhai Viktor(ÉSZ), 50%-os feldolgozottságnál a 12-esben Gálfy Áron (ÉSZ) vezet. 

Az 1-es és a 8-s választókerületből egyelőre még nincsenek adatok. 

22.00 - Sárvár-répcelaki térség települései újabb eredményei:

Megyehídon Lesznik Tamás 80,12 százalékát szerezte meg a szavazatoknak.

Szelestén Németh István a szavazatok 70,21 százalékával lett a falu polgármestere.

Uraiújfaluban egyetlen indulóként a korábbi polgármester, Keszeiné Jancsó Marietta kapott felhatalmazást újabb öt évre.

Vasegerszeg korábbi polgármestere, Németh József ugyancsak egyedüli indulóként nyerte el a polgármesteri széket.

21:00 - Kőszegen Básthy Béla marad a polgármester

 

Kőszegi eredményvárás
Fotó: Unger Tamás

A kőszegi képviselők:

1-es választókerület: Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP)

2-es vk.: Csiki István (Fidesz-KDNP)

4-es vk.: Terplán Zoltán (Fidesz-KDNP)

5-ös vk.: Fekete-Pataki Edit (Fidesz-KDNP)

6-os vk.: Németh Balázs (Fidesz-KDNP)

7-es vk.: Kövesdi Andrea (Fidesz-KDNP)

8-as vk.: Klobetzné Debrei Hajnalka (Fidesz-KDNP)

Települési kompenzációs listás képviselők: Bányai-Németh Gábor (Momentum), Galambos Bence (Momentum), Giczy József (Mi Hazánk)

21:55 - Szabó József maradt Répcelak polgármestere

A Nemzeti választási Iroda adatai szerint - 100 százalékos feldolgozottságnál -  Szabó József (MSZP), Répcelak korábbi polgármestere 74,45 százalékkal, 973 szavazattal megkapta Répcelak lakosságától a felhatalmazást arra, hogy a következő öt évben is vezesse a kisvárost. Kihívója, a függetlenként induló Németh Szandra 25,55 százalékkal maradt alul a küzdelemben.

21:55 - Körmendi képviselők:

1-es választókerület: Zsebe Ferenc/Változás a Városért

2-es vk.: Kocsis István/Változás a Városért

3-as vk.: Szlávik Csaba/Változás a Városért

6-os vk.: Szép Dániel/Változás a Városért

7-es vk.: dr. Hadnagy Ádám/Fidesz-KDNP

8-as vk.: Petrovics László/Változás a Városért

21:50 - Csepregen 1310 szavattal ismét bizalmat kapott a jelenlegi polgármester, Horváth Zoltán.

21:48 - Újabb hírek a celldömölki járásból 

Tizenegy szavazattal nyert Dibáczi-Papp Anita a jelenlegi településvezető, Elekes János előtt Karakón. Vönöck új polgármestere Tarczi Györgyi (86,95 százalék), Tokorcson marad Lengyelné Csizmazia Éva (74,45 százalék) a falu vezetője. Szergény polgármestere továbbra is Piri Balázs (55,95 százalék) lesz.  

21:45 - Új polgármestere lesz Vépnek

A valasztas.hu oldalon 50 százalékos feldolgozottság látszik – információnk szerint Rózsa Hajnalka kapott több szavazatot. Telefonon értük el:

21:40 - Básthy Béla vezet Kőszegen

A valasztas.hu adatai szerint Kőszegen 44, 44%-os feldolgozottság mellett Básthy Béla, a Fidesz-KDNP jelenlegi polgármestere vezet 55,56 %-al. Rába Kálmán ( Független) 22,17%, Kappel Gyula (Független) 11,61%, Bányai-Németh Gábor (Momentum) 10,66%-on áll.

21:35 - Körmenden Szabó Barna, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje nyert 

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 100 százalékos feldolgozottságnál dr. Szabó Barna, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje kapta a legtöbb voksot: a szavazatok 50,87 százaléka a kormánypártok jelöltjére, míg Patonay Imrére, a Változást a városért polgármesterjelöltjére a voksok 49,13 százaléka érkezett. A nem jogerős választási eredmény alapján Bebes István polgármestertől a stafétát dr. Szabó Barna veheti át.   

Dr. Szabó Barna lesz Körmend új polgármestere
Fotó: Szendi Péter

21:30 - A Sárvár-répcelaki térség településeinek többségében már megvan, ki lesz a polgármester

21:30 - Toronymagasan nyert Kiss András Jánsoházán

Toronymagasan megnyerte a polgármesterválasztást Kiss András (függetelen), Jánosháza jelenlegi vezetője. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a voksok 83,8 százalékát szerezte meg. 

21:25 - Maradt Őr Zoltán Őriszentpéter polgármestere

Még ugyan nem hivatalos a végeredmény, de minden valószínűség szerint a jelenlegi polgármester, Őr Zoltán nagy csatában 327-316 arányban legyőzte kihívóját, a szintén független színekben induló Tamaskó Istvánt. 

21:25 - Vezet Nemény András Szombathelyen 

A valasztas.hu adatai szerint 26,39%-os feldolgozottság mellett dr. Nemény András, az Éljen Szombathely jelenlegi polgármestere vezet 66,77%-al. A kormánypárt jelöltje Lenkai Nóra 28,67%-on, Balassa Péter Konzervatívok Egy Jobb Városért jelöltje 2,38%-on, Danka Lajos, a Mi Hazánk jelöltje 2,198%-on áll jelenleg. 

21:20 - Huszár Gábor maradt Szentgotthárd polgármestere

Szentgotthárdon 100%-os a feldolgozottság, ami szerint továbbra is Huszár Gábor vezeti a várost. Elég szoros lett: 38,88%, míg a 2. helyezett dr. Sütő Ferenc 35,95% (3. lett Bana Tibor, 25,18%-al). Részletek, nyilatkozat ITT!

Huszár Gábor marad a polgármester Szentgotthárdon
Fotó: Szendi Péter

21:20 - Vasváron marad Tóth Balázs a polgármester

Vasváron Tóth Balázs (Fidesz-KDNP) marad a pogármester - a szavazatok több mint 53 százalékát szerezte meg.

21:15 - Magyar Tibor marad Köcsk polgármestere

"Köszönöm a bizalmat! Ígérem, hogy a következő 5 évben mindent megteszek, hogy a bizalmat megszolgáljam!" - közölte Facebook-oldalán Magyar Tibor, Köcsk polgármestere. 

A Nemzeti Választási Iroda honlapján elért adatok szerint 100 százalékos feldolgozottság mellett a szavazatok 78,41 százalékát kapta meg Magyar Tibor, ellenfele, Braunstein Attilára a voksok 21,59 százaléka érkezett. 

21:15 - Új polgármester Vasasszonyfán 

A szavazatok mintegy 75 százalékát kapta és ezzel megnyerte a polgármester-választást Pál Andrea független jelölt Vasasszonyfán a jelenlegi településvezető, Katavics Andrással szemben.

21:10 - Új polgármestere lesz Mesterinek  

Horváth Dániel független jelölt nyerte a polgármester-választást Mesteriben. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 76 voksot kapott, a második helyen Szabó Szilárd végzett 41 szavazattal, Péter Katalin 20 szavazatot kapott. A jelenlegi településvezető, Lórántfy Tibor nem indult az idei választásokon.  

21:10 - Régi-új polgármester Vassurányban – Forrai Dánielre voksoltak a legtöbben

Forrai Dániel marad a polgármester Vassurányban – az adatok 100 százalékos feldolgozottságánál az látszik, hogy a szavazók több mint fele – 55,74 százaléka – rá adta a voksát.

Örülök a győzelemnek. Rekord magas, közel 80 százalékos részvétel mellett megszerezni a szavazatok felét, jó eredmény. Most szorítok a képviselőimért, hiszen csapatban indultunk. Jó kis közösség vagyunk! – hallottuk tőle.

Forrai Dániel Vassurány régi-új polgármestere
Forrás: VN

21:05 - Kondora István nagyon vezet  

A szavazatok 66,67 százalékos feldolgozottsága mellett Kondors István, Sárvár jelenlegi polgármestere (Fidesz-KDNP) vezet 61,53 százalékkal. Gácsi Tibor, a Sárváriakért Egyesület jelöltje eddig több mint 880 szavazattal kapott kevesebbet.  

20:50 - Holtverseny az első helyen Bajánsenyén is

Nagyon úgy néz ki, hogy rendkívül érdekes helyzet állt elő Bajánsenyén, ahol összesen hatan pályáztak a polgármesteri pozícióra, ugyanis két független jelölt, Pappné Babaics Éva és Császiné Kiss Beáta azonos szavazatszámmal végzett az első helyen. Így a törvény értelmében időközi választást kell majd tartani, addig pedig a most nem induló Györke Gyula maradna a település első embere.

20:45 - Mesterházán patthelyzet

A jelenlegi faluvezető, Dohi Zsolt, és kihívója Schmidt László Zsolt ugyanannyi szavazatot kapott. Darabszám szerint 53-at. A választás eredménytelen.

20:40 - Keléden nyert Feiler Ferenc Miklós, a fia is indult a választáson

Keléd település azért volt érdekes, mert a szavazáson a mostani faluvezető, a Fidesz-KDNP-es Feiler Ferenc Miklós mellett a fia Feiler Ferenc is elindult. Feiler Ferenc Miklós a szavazatok 52 százalékát, Kincses-Horváth Ágnes 30 százalékát, Feiler Ferenc pedig 16,9 százalékát kapta meg.

20:30 - Górban nem történt változás a polgármesteri poszton, Németh László maradt a faluvezető

20:25 - Öt őrségi településen már van végeredmény 

Velemérben Farkas Ágota, Magyarszombatfán Zancsics Attila, Kerkáskápolnán Orbán Tamás, Hegyhátszentjakabon Kránicz Ferenc, míg Őrimagyarósdon Péter-Kovács Kitti kapott bizalmat a választóktól. Így a következő öt évben ők tölthetik be a polgármesteri pozíciót.

20:15 - Így bontották fel a szavazóurnát Szombathely 9-es szavazókörében

20:00 - Helyzetjelentés Csepregről és Bükről

Csepregen a 18.30-as adatok szerint a választásra jogosultak 53,19 százaléka szavazott. A városban egyetlen polgármester-jelölt volt, Horváth Zoltán személyében. A képviselői helyekért 15-en versengtek.

Bükön a részvételi arány: 49,95 százalék. dr. Németh Sándor volt az egyetlen polgármester- jelölt, illetve 10 képviselőjelölt indult. 

19:15 - Vas vármegyében adták le legtöbben a voksukat az egész országban

Kimagasló részvétel mellett zajlott a június 9-i választás Vas vármegyében, itt adták le legtöbben voksukat az egész országban. A szombathelyi részvételi arány egyébként megegyezik a vármegyeivel - értékelt lapunknak dr.Balázsy Péter vármegyei jegyző. Elmondta, mindenhol rendben zajlott a szavazás, egy eseményt leszámítva semmi rendkívüli nem történt a nap folyamán - Vassurányban rosszul lett egy választópolgár a szavazófülkében, mentők kellett hozzá hívni. 

19:00 - Lezárult a szavazás Körmenden is

Többek között a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban kialakított szavazóhelyen is lezárták az urnákat és megkezdték a szavazatok összeszámlálást. Az eredmények folyamatosan érkeznek majd a különböző szavazóhelyiségekből. Először a polgármesterre, majd pedig az önkormányzati képviselőkre vonatkozó adatok várhatóak. 

Fotó: Szendi Péter

Vasárnap munkatársaink folyamatosan járták vármegyénket. A percről percre tudósításunk IDE kattintva érhető el >>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában