Biztonság

2024.06.20. 14:09

A strandtörölköző nem lopásgátló – A nyári időszak veszélyeire hívta fel a rendőrség a figyelmet Sárváron - fotók

Immáron több éves hagyomány, hogy a strandszezon és a vakáció kezdetekor a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kitelepül a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőre, hogy a helyszínen hívja fel a strandolók figyelmét a nyári időszak veszélyeire.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

A vasi rendőrség Házhoz megyünk! kampányával egész évben járja a megyét, a nyári szezonban a strandokon és a nagyobb fesztiválokon igyekeznek megszólítani az emberek azzal, hogy a helyszínen hívják fel a figyelmüket a szünidei időszakban rájuk váró veszélyekre. A sárvári fürdőn információs ponttal, a Baleset-megelőzési Bizottság információs ponttal, kockakirakóval, lézerpisztollyal, kvízekkel, részegszemüveggel várta az érdeklődőket, akik a standoknál egyúttal bűn- és baleset-megelőzési tájékoztatást is kaphattak a szakemberektől.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő részéről Zelles Zsolt stratégiai igazgató vett részt a programhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón, ahol elmondta: ez a fajta együttműködés 2017 óta állandó a fürdő és a rendőrség között. - Nagyon fontosnak tartjuk vendégeink biztonságát, ennek egyik legfontosabb kulcsa a bűnmegelőzés – mondta el, majd hozzátette: a kitelepülések eredményessége a fürdő esetében is tapasztalható, ezért elkötelezettek az együttműködés folytatását illetően.

A Bűnmegelőzési Strandpartin Némethné Dr. Zsigó Zita r. alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője hívta fel a figyelmet a nyári időszak veszélyeire. A fürdőzéssel kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy kerüljük az ismeretlen folyókat, bányatavakat, ezek helyett a biztonságos, fürdésre kijelölt vizeket keressük fel. Értékeink védelmével kapcsolatban elmondta: az autónk utasterében sose hagyjunk értékeket jól látható helyen, vigyük azokat magunkkal, de az a legjobb, ha csak a legszükségesebbeket tartjuk magunknál a nyaralás alkalmával. Felhívta a figyelmet: a legtöbb fürdőhelyen biztosítanak értékmegőrzőt, ne féljünk ezeket használni! - Hosszú évek óta kérjük a strandolókat, hogy értékeiket ne strandtörölközővel takarjuk le, hiszen azok nem védik meg azokat – intett a szakember, majd hozzátette: nyaralások alkalmával az otthonaik védelméről sem érdemes megfeledkezni, tehetjük ezt riasztórendszer bekapcsolásával vagy azzal, hogy megkérünk ismerősöket, hogy felügyeljék otthonunkat.

Zsigó Zita egyúttal felhívta a figyelmet az online térben elkövetett csalások veszélyeire is, ennek kapcsán, mint azt elmondta, a rendőrség KiberPontot is üzemeltet, ezzel is várják a különböző rendezvényeken az állampolgárokat. Arról, hogy hol és mikor, a főkapitányság Facebook-oldalán kaphatnak tájékoztatást.

Végezetül Seffer Lilla r. őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a baleset-megelőzéssel kapcsolatban a megnövekedett forgalom kihívásaira hívta fel a figyelmet, kéri az autósokat, hogy ebben az időszakban fokozottabb türelemmel közlekedjenek, aki pedig a kánikulában indul útnak, készüljön fel elegendő folyadékkal és ha fárad, tartson szünetet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában