Rendezvény

2024.07.09. 07:00

A népi kultúra és a hagyományőrzés volt fókuszban a csipkereki falunapon

Szombaton ismét megrendezték a hagyománynak számító csipkereki falunapot, ahol többek között Postás Józsi koncertje is szórakoztatta a közönséget.

Csabai Bernadett

Három órakor Dókáné Léber Katalin polgármester asszony megnyitójával és az újszülöttek köszöntésével vette kezdetét a csipkereki falunap. A színpadi programok sorát a helyi ovisok tündéri népzenés-táncos produkciója indította, a folytatásban a Répcelaki Ümmögős Táncegyüttes lépett színpadra, akik rábaközi fiútáncokkal készültek, ezt követően a szigetközi polgári, és a moldvai csángó magyarok világából merített menyasszony-búcsúztató táncok előadására került sor. 

Pornóapáti tánccsoport is fellépett a csipkereki falunapon
Pornóapáti tánccsoport is fellépett a csipkereki falunapon
Fotó: Csipkerek

A Pornóapáti tánccsoport fellépése és a Pókaszepetki Őszirózsa Dal- és Színjátszó Kör népi jelenetei, népdalai szintén a hagyományok ápolását és a közösségi élményt erősítették. Az est fénypontját Postás Józsi előadóművész koncertje jelentette, aki remek hangulatot varázsolt a falunap résztvevőinek. Az Orfeum Vándorszínpad operett műsora pedig méltó zárása volt a színpadi programoknak, ahol Kalocsai Zsuzsa primadonna és Bálint Csaba tenor álltak színpadra. Egész nap elérhető volt a büfé és a légvár is a legkisebbek számára.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában