Adakozás

2024.07.15. 12:43

A vasvári Tölgyfa Idősek Otthonának gyűjt a Dolorosa Alapítvány

A vasvári Tölgyfa Idősek Otthonának gyűjt tárgyi eszközökre Dolorosa Alapítvány. Matracokra, hordozható oxigén koncentrátorra, defibrillátor-automatára van szüksége az intézménynek, mint írják, ezek összköltsége több, mint 2 millió forint.

Csabai Bernadett

Nemrég ünnepelte huszadik jubileumát az intézmény

Forrás: Szendi Péter

A nemrég húsz éves fennállását ünneplő szociális intézmény a Nádasdi Evangélikus Diakóniai Központ a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működik. A Tölgyfa Idősek Otthonában szakosított ellátás keretében ápolást, gondozást nyújtanak tartós bentlakással, illetve vasvári telephelyükön átmeneti ellátást is biztosítanak a rászorulók részére.

A Tölgyfa Idősek Otthonának jubileumi tortája
A Tölgyfa Idősek Otthonának jubileumi tortája
Fotó: Szendi Péter

Matracokra és egészségügyi gépekre van szükség a Tölgyfa Idősek Otthonában

Az intézmény biztosítja a gondozottak étkeztetését, koruknak, egészségi állapotuknak megfelelő egészségügyi és fizikai ellátását, mentális gondozását, hasznos időtöltésük megszervezését, foglalkoztatásukat. Segítséget nyújtanak a lakáson kívüli közszolgáltatások, alapszolgáltatások elérésében, a közösség fejlesztésben.

Számtalan hiányossággal és akadállyal kell szembenézniük, amely jelentős nehézséget okoz a szakmai munka és a minőségi szolgáltatás biztosításában. Az alapítvány célja a hátrányok minél előbbi felszámolása, amelynek egyik lényeges része a hiányzó tárgyi eszközök beszerzése - írják oldalukon.

A szükséges eszközök közé tartozik például: 15 darab matrac, hordozható oxigén koncentrátor, defibrillátor-automata és még számos egyéb tétel. Aminek az összköltsége több, mint 2 millió forint értékű.

Az adományokat itt lehet leadni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában