Nyári élmény

2024.07.24. 13:28

Apró rendőrök nagy kalandjai - tábort szerveztek a kapitányságon dolgozók gyerekeinek

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság idén második alkalommal rendezte meg az Apró Rendőr Tábort, amelyen 74 lelkes gyermek vehetett részt. A rendezvény három, egyhetes turnusban zajlott, ahol a gyerekek reggel fél nyolctól délután négyig tartó programokon szórakozhattak.

Az Apró Rendőr tábor résztvevői játékos "bűnügyeket" is megoldottak

Forrás: Facebook/Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala

A tábor központi helyszíne a Vas Vármegyei Rendőr-Főkapitányság Söptei úti létesítménye volt, de a gyermekek ellátogattak a Kalandvárosba és a Saághy István Erdészeti Információs Központba is. A programok célja az volt, hogy a rendőrségi dolgozók gyermekeinek tartalmas és élménydús nyári szünidőt biztosítsanak, emellett a dolgozók helyzetét is megkönnyítsék.

A résztvevők többek között rendőrkutyás bemutatón vehettek részt, ahol testközelből ismerhették meg a rendőrkutyák munkáját. Lehetőségük volt beülni a rendőrautókba és kipróbálni a rendőrmotorokat is. A játékos bűnügyi helyszínelés során a gyerekek maguk is „bűnügyeket” deríthettek fel, ezen kívül a 112-es Hívásfogadó Központ vetélkedője is számos izgalmas pillanatot nyújtott.

Seffer Lilla, a rendőrség szóvivője elmondta a tábort kifejezetten rendőrségi dolgozók gyermekeinek szervezték, hogy segítsék munkatársaikat a nyári szünidő alatt. A tábor során a gyermekek nem csupán szórakoztak, hanem betekintést nyerhettek szüleik munkájába is, közelebb kerülve a rendőri hivatás különböző aspektusaihoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában