Kegytemplom

2024.07.01. 16:53

Celldömölk új plébánosa Rátkai István - első miséjén köszöntötte Fehér László polgármester is köszöntötte őt

Új plébánosa van Celldömölknek, Rátkai István személyében. Vasárnap a kegytemplomban első miséjén Fehér László polgármester is köszöntötte őt.

Vaol.hu

Rátkai István plébánost köszönti Fehér László a celli kegytemplomban

Fotó: Giczi Sándor

"Tegnap délelőtt celldömölki, immár felszentelt plébánosként első miséjén köszöntöttem Rátkai Istvánt. Celldömölkre az elmúlt év nyarán érkezett, a kegytemplomban megtartott misén városunk 45. évfordulójára elkészült fotókönyvvel, emléklappal ajándékoztam meg őt" - adta hírül hétfőn Fehér László, Celldömölk polgármestere.

Rátkai István, Celldömölk felszentelt plébánosa
Fotó: Giczi Sándor

Így folytatja: "István hivatása megtalálásában, megerősödésében nagy szerepe volt és van a mai napig a családjának. Tágabb családjának tagjai közül hárman papként szolgálnak. Pannonhalmi érettségije után egy évig tanárnak tanult, majd jelentkezett az egyházmegye kispapjai közé. A múlt héten szentelte fel áldozópappá dr. Székely János megyés püspök. Örülünk, hogy Celldömölkön végzi szolgálatát."

Fotó: Giczi Sándor

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában