Aktív program

2024.07.24. 18:00

E-roller túra, íjászat, SUP-ozás és a Vasi-Hegyhát kincsei - Itt az Aktív Családi Élménynap részletes programja

Idén nyáron is várja az egész családot a Vasi-Hegyhát NaTÚRAparkban a Hegypásztor Kör által szervezett Aktív Családi Élménynap. Az aktív szórakozás kedvelői szombaton Gersekaráton, a Sárvíz-tavi Szabadidőpark és Strand területén vehetnek részt az eseményen. A nap folyamán különböző túrák, sportbemutatók és szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

Csabai Bernadett

Forrás: VN-archív

A délelőtti programok korán elkezdődnek, hiszen a túrák 9 órától indulnak. Lehetőség van részt venni egy izgalmas e-roller túrán Döröskére, ami tökéletes választás azoknak, akik szeretnék felfedezni a környéket elektromos rollerrel. Akik inkább a gyaloglást részesítik előnyben, azok számára a Nordic Walking túra Gersekaráton remek lehetőséget nyújt a természetben való mozgásra. A kutyabarátok sem maradnak program nélkül, a kutyás gyalogtúra a petőmihályfai szőlőhegyre kimondottan nekik szól. A két kerék szerelmesei pedig a Vasi-Hegyhát lankáin tekerhetnek, ahol a népi építészet nyomába eredhetnek. Ha valaki inkább egy helyi érdekességeket bemutató sétát választana, akkor a "Gerse vitéz, Kuminé és a többiek" elnevezésű helyismertető gyalogtúra tökéletes választás, amely során megismerhetjük a falu két utcájának történetét.

A túrák mellett 10 és 12 óra között különböző bemutatók várják a látogatókat. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége horgász bemutatót tart kicsiknek és nagyoknak. a Jump For Fun csapata ugrókötél bemutatóval készül, emellett Pál Laura rekreációszervező élmény SUP-ozást kínál.

Délután is az aktív kikapcsolódásé a főszerep 13 és 19 óra között is számos izgalmas tevékenységgel készülnek a szervezők. A WeKing Egyesület szervezésében bárki hajóskapitánynak érezheti magát, és kipróbálhatja a kajakozást. A harcművészetek iránt érdeklődők a Sakura Egyesület karate kihívásain vehetnek részt. Pál Laura újra várja a SUP-ozni vágyókat 15 és 17 óra között, míg Takács Judit testépítő, fitness-edző és jógaoktató különböző mozgásformákkal ismerteti meg az érdeklődőket. Pilates, jóga, senior torna és gerinctorna is szerepel a kínálatban, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát.

Az íjászat szerelmesei a Mogor Leather csapatával próbálhatják ki ezt az ősi sportot 15 és 19 óra között, míg 16 és 18 óra között a Teqball bajnokság várja a versenyszellemű látogatókat a Vasvár Népfőiskolával közösen szervezett program keretében. A hobbi kutyás bemutató 17-től 18 óráig tart, ahol Nagy László mentőkutyás tart izgalmas bemutatót. A lovaglás kedvelői pedig 17 és 19 óra között a Nagymizdói Lovasudvarral lovagolhatnak.

A rendezvény ideje alatt a Sárvíz-tavi Szabadidőpark és Strand büféje gondoskodik az étel- és italellátásról. A belépés mind a rendezvényre, mind a gersekaráti strandra díjtalan, a szervezők szeretettel várnak mindenkit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában