Tanácskozás

2024.07.10. 16:34

Határon innen és túl: összefogás az idősekért

A vasi vármegyeszékhely adott otthont a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége tanácskozásának szerdán. A Győr-Moson-Sopron, a Zala- és Vas vármegyei szervezetek képviselői mellett a határmenti tartományokból és Olaszországból is érkeztek résztvevők.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Éljünk Szombathelyen vagy Nyíregyházán, a határ innenső vagy túlsó oldalán, az idősek problémái és örömei hasonlók. Ezért döntöttek a közös fellépés, majd később a pályázatokon való közös részvétel mellett – mondta lapunknak Meskó László, a szervezet elnöke.  

Részletezte: öt pontban, öt kosárban foglalták össze legaktuálisabb problémáikat. Az első az egészség. Nagyon kevés az egészségesen eltöltött nyugdíjas évek száma, ezen mindenképpen javítani szeretnének. Olyan programot dolgoznának ki szakemberekkel karöltve, amely egyfajta protokollnak tekinthető. 

Fontos az egzisztenciális kérdés is, hiszen nyugdíj és nyugdíj között nagyon nagyok a különbségek. Meskó László a javítandó területek közé sorolta a kommunikációt és az emberi méltóság kérdését is. Szólt továbbá a szabadidő hasznos eltöltésének, és a közösségben való létezés fontosságáról – igaz, szerinte ezen a téren pozitív előre lepések mutatkoznak. 

A szerdai fórum céljaival kapcsolatban úgy fogalmazott az országos elnök: – Mi most hangolunk, és a végén talán megszületik a nyitány, amely alapján elkezdődhet a várva várt produkció. Lesz folytatása a szerdai alkalomnak külföldön és belföldön egyaránt.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában