Telepítés

2024.07.01. 08:00

Hatvan mázsa ponty érkezett a vasi vizekbe

Sokak örömére folytatódott a pontytelepítés a vasi vizeken: csütörtökön és pénteken összesen mintegy 6000 kilogramm fogható méretű példányt engedtek ki 15 helyszínen. További jó hír, hogy sehol nem rendeltek el tilalmat.

Vaol.hu

Forrás: VN

A nyári szabadságokra való tekintettel június 27-28-án újabb jelentős mennyiségű ponty érkezett a vasi vizekbe a Tógazda ZRT. somogyapáti telephelyéről. A 60 mázsa fogható méretű pontyot a hivatásos halőrök segítségével telepítették ki - közölte Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke.

Ebből a Szombathelyi Csónakázó-tóba 800, a Szombathelyi Horgásztóba 350, az Újperinti bányatóba 300, a Gencsapáti Horgásztóba 350, a Kerkafalva Kéthatár-tóba 350, a Kerkaszentkirály Kerka-tóba 250, a Vadása-tóba 300, a Gersekaráti Sárvíz-tóba 800, a Magyarszecsődi tóba 300, a Püspökmolnári-tóba 400, a Máriaújfalui Hársas-tóba 500, a Vasvári tavakba 400, a Csánigi bányatóba 300, a Rábasömjéni-tóba 300, és a Nagypiriti-tóba is 300 kilogramm jutott.

Puskás Norbert emlékeztetett: a jogszabályban és a horgászrendben foglalt alsó (minimum 30 centiméter) és felső (maximum 50 centiméter) méretkorlátozásra, valamint a heti (6 darab nemes hal) és napi (2 darab ponty) darabkorlátozást. Ezek az előírások kicsit különböznek az Országos Horgászrendtől.

Szólt arról is, a halőrök ellenőrzik a fogási naplót, a jelentős eltérés szankciót von maga után. – Szövetségünk az egyesületekkel közösen azon dolgozik, hogy minden horgász számára örömteli kikapcsolódást és csodálatos halfogási élményeket kínáljunk a Vasi Vizeken – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában