Program

2024.07.22. 16:00

Ismét madarakat gyűrűztek a madárbarátok Váton

Ismét madárgyűrűzési bemutatót tartott a váti Madárbarát Kör pénteken a váti tónál. A kánikula nem volt a segítségükre: ezúttal négy madarat sikerült meggyűrűzniük.

Polgár Patrícia

Forrás: Bakler-Szigeti Ibolya

Ismét madarakat gyűrűztek a madárbarátok Váton. Talán a hőség okozhatta, hogy ezúttal csupán négy madarat (egy csuszkát, egy mezei verebet és két barátposzátát) sikerült meggyűrűzni a csaknem harminc lelkes látogató előtt. A madarakat három előre és másik kettő, a látogatókkal együtt kihelyezett hálóval fogták meg.

Forrás: Bakler-Szigeti Ibolya

Mint a Madárbarátok beszámolójából kiderül, ezúttal Kovács Patrik és Mesteri Róza madárgyűrűzők, valamint Somogyi Csaba terepmadarász működtek közre a gyűrűzésben és osztottak meg hasznos információkat a résztvevőkkel.

Hozzáteszik: mivel a hálóhelyek készen vannak és lelkes a csapat, lehet, hogy a nyár folyamán szerveznek még egy bemutatót, így remélik, olyanok is ki tudnak majd látogatni, akiknek a pénteki alkalom nem volt megfelelő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában