Eskütétel

2024.07.13. 12:00

Több mint 100 tűzoltó tett esküt Budapesten, vasi hallgató mondta elő az esküszöveget

Ünnepélyes keretek között tartotta meg kibocsátó ünnepségét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság július 11-én, az esküszöveget Szépligeti Mátyás vasi hallgató mondta elő, aki főigazgatói tárgyjutalomban is részesült - tudtuk meg a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapjáról.

Vaol.hu

Vasi fiatal mondta elő az esküszöveget a katasztrófavédők kibocsátó ünnepségén

Fotó: VN/Szőke Péter BM OKF

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt tartott ünnepségen elsőként százkilenc tűzoltó tett esküt, amelynek szövegét Szépligeti Mátyás, Vas vármegyei hallgató mondta elő. Ezt követően dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára köszöntötte a megjelenteket. 

tűzoltó
Százkilenc tűzoltó tett esküt július 11-én
Fotó: VN/Szőke Péter BM OKF

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató a tűzoltó szakképzésben nyújtott tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként főigazgatói tárgyjutalomban részesítette Szépligeti Mátyást

- tudatta a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Mint ahogy azt is: A hagyományokat követve az ünnepségen a kegyelet koszorúját is elhelyezték a tűzoltók a katasztrófavédelem és jogelőd szervezetei Hősi Halottainak emlékművénél. A rendezvény végén dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató köszöntötte az esküt tett tűzoltókat. 

Körmenden és Sárváron szolgálnak az újoncok

A frissen végzett Vas vármegyei tűzoltókat vezetői körben dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója fogadta. A parancsok átadását követően a dandártábornok köszöntötte a tiszthelyetteseket. Gratulált a képzés abszolválásához, és meghatározta az elkövetkező időszakra vonatkozó elvárásokat. Fő feladatként hangsúlyozta a tanulást, az elméletben tanultak gyakorlatba történő átültetését. 

tűzoltók
Sárváron és Körmenden kezdik a szolgálatot az újonc tűzoltók, jobbról a második Szépligeti Mátyás
Fotó: VN/Vas VMKI/Balogh Eszter tű. főhadnagy

Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kinevezte tűzoltó őrmesterré Szépligeti Mátyást, és egyben kinevezte a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába beosztott tűzoltónak. Tűzoltó őrmesterként szolgál ezentúl Nagy Dániel, Jakab Noel és Jugovics Dániel, akiket a dandártábornok a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába nevezett ki beosztott tűzoltónak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában