Gasztronómia

2024.07.15. 15:07

Ki főzte a legfinomabb halászlét? - mutatjuk a Halas Nap eredményeit

Harmincnál is több fogást kóstolt végig a zsűri a jubileumi, 10. Halas Napon. Volt, aki főzve, más sütve vagy füstölve készítette el a halat. Volt, aki hagyományosan krumplival vagy tésztával tálalták az étket, de többek között gyümölcsök, csicseriborsó és káposzta is került a tányérokra.

Vaol.hu

20230713 X. Pinka-völgyi Halas Nap, Vaskeresztes, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A Halászléfőző versenyt Tógazda Marcali csapata nyerte, másodikak a püspökpusztai Csukapörkölt főzők lettek, a harmadikként pedig a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászléje ízlett a legjobban a zsűrinek. 

A Halételkészítő kategóriában a püspökpusztai csapat fogása bizonyult a legfinomabbnak. A második helyet a Tógazda Zalaszentgrót szerezte meg, harmadik a Berek-völgye Vadásztársaság főzőcsapata lett. 

Korábban beszámoltunk róla

a sport szeretete mellett a halfogyasztás népszerűsítése a célja a rendezvénynek. 

- Magyarországon alacsony az egy főre jutó halfogyasztás, pedig nagyon egészséges, jótékony hatással van a szervezetre. Az országban egyre többen állnak az ügy mellé, érezhetőek is pozitív változások - mondta lapunknak Seregi Miklós, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában