Ha adsz, megtelik a szíved

2024.07.15. 13:08

Kiss-Kocsis Ágnes a Rotary Club Szombathely második félévéről

Egy évre szólt Kiss-Kocsis Ágnes, a Rotary Club Szombathely első női elnökének megbízatása. Idei juniálisukon (láncátadó ünnepségükön) Varga Balázs Péternek adta át a posztot, ám előtte még a mögöttük álló hónapok munkáját értékelte klubtársainak. Tevékenységükről lapunknak is beszámolt.

Tóth Katalin

Forrás: VN/RCSZ

„Ha veszel, megtelik a kezed. Ha adsz, megtelik a szíved!” Margarete Seemann osztrák szerző idézetével nyit a leköszönő elnök, és úgy összegez: mozgalmas és eredményes évet zártak le közösen és együttműködve partnereikkel. Egy nagy és segítő család tagjai ők, akik tudják, hogy a kis tettek is hatalmas változásokat hozhatnak. Az elmúlt hónapok során megvalósított programokra és kezdeményezésekre térve hagyományos tavaszi szemétszedésüket említi elsőként. – Hisszük, hogy a közvetlen életterünkben összegyűjtött szemét is fontos lépés a tiszta környezet felé, hiszen minden apró mozzanat számít – mondja. Jótékonysági báljukkal folytatja, amelyen átadták a Kiss Sándor Díjat. A rendezvény lehetőséget adott a közös ünneplésre, a baráti kapcsolatok megerősítésére, és hogy köszönetet mondjanak mindazoknak, akik hozzájárultak szervezetük sikereihez. Eredményes volt az EndPlasticSoup, vagyis „Szabadítsuk meg a világot a mikroműanyagoktól„ elnevezésű környezetvédelmi projektjük is: a Zrínyi Ilona Általános Iskolában közel 700 gyermek részvételével szerveztek egész napos környezetvédelmi programot. 

Májusi rendezvénnyel folytatja: május 13-án a magyarországi Rotary Clubok jóvoltából az ország különböző városaiban jótékonysági filmvetítéseket szerveztek, melyeknek bevételét a klubok rászoruló és tehetséges fiatalok támogatására fordítják. A Rotary Club Szombathely is csatlakozott az országos filmbemutatóhoz, az Agora–Savaria Filmszínházban láthatták a nézők a Brigádnaplót. 

– A bohócdoktorok olyan hősök, akik a nevetés erejével gyógyítják a beteg gyermekeket. A mosoly és a jókedv valóban gyógyító hatással bír, ehhez a nemes küldetéshez nyújtott klubunk anyagi támogatást. Vasszécsenyben hozzájárultunk egy defibrillátor megvásárlásához. Az eszköz a közösség védelmét szolgálja, egy újabb esély az életmentésre. A Rotary egyik fontos küldetése mások segítése. A rendőrség munkatársaitól ezúttal mi kaptunk segítséget: útmutatást a kiberbiztonságról, az internet potenciális veszélyeiről. Szakemberektől hallhattunk olyan eszközökről és stratégiákról, amelyek segítenek megvédeni az online fenyegetésekkel szemben. Júniusban három új tagot avathattunk. Reméljük, hogy a kibővült csapattal még hatékonyabban és még szélesebb körben tudjuk majd segíteni azokat, akiknek szüksége van ránk – sorolja Ágnes, és örömmel számol be arról is, hogy az idén a tanulmányi eredmény jelentős javulásával zárták az ELTE-Rotary Mentor Programot, valamint, hogy cserediák programjukban Mihalcsics Tamás közel egy éven át a coloradoi Grand Junction-ban élt, az ottani középiskolában tanult szép eredményekkel.

Hozzáteszi még: segítő szívük akkor is nagyot dobbant, amikor az egyik alapítójuk egészségi állapota miatt több órás műtétre készült, melyhez sok vérre volt szükség. Nemcsak a szombathelyi, hanem az ország több klubjából is érkezett segítség önzetlen véradóktól, így összegyűlt a szükséges mennyiség. A műtét sikeres volt, klubtagjuk már otthon lábadozik.

Kiss-Kocsis Ágnes júliustól már országos közszolgálati vezetőként szolgálja a Rotary-t. Társainak hálás a mögöttük hagyott egy évért. – Köszönöm a sok munkát, időt, energiát és segítséget, és hogy a következő évben is folytatjuk ezt a nemes munkát, hisz a remény, a szeretet és a jótékonykodás pillanatai nyomot hagynak az emberek szívében. Az év során összegyűlt adományok is segítenek folytatni küldetésünket. Amikor ezeket fogadjuk, nemcsak pénzt kapunk, hanem mellé reményt, szeretetet és bizalmat. Abban bízunk, hogy jólelkű adományozóinknak köszönhetően sok rászorulónak tudunk majd a jövőben is segíteni. Folytatjuk tovább a munkát csupa piros szívvel, hittel és elszántsággal. 

Headline: Nehéz sorsú emberekért és klubtársaikért is összefognak 

Képaláírás: A láncátadón Kiss-Kocsis Ágnes és Varga Balázs Péter

Fotó: VN/Rotary Club Szombathely


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában