Vásár

2024.07.20. 15:38

Megnyitott a Völgyhídi vásár Nagyrákoson - sok-sok fotóval

Megnyitott szombaton Nagyrákoson a 23. Völgyhídi vásár. A sok-sok kézműves és árus kipakolta portékáit, és megkezdődtek a szabadidős és kulturális programok is. A gyönyörű, virágos és erdők ölelte faluban minden részlet ünnepi érzést kölcsönzött a látogatók számára.

Gombos Kálmán

Fotó: Szendi Péter

Az éjszakai esőzést követően kellemesen, „emberi” hőfokra lehűlt időjárás borult éggel, de csapadék nélkül fogadta a megjelenteket. Fél tízkor az Őrségi Baráti Kar derűs, ideillő népdalai adták meg az alap-hangulatot. Ezt követően Németh Istvánné polgármesterasszony köszöntött mindenkit. Elmondta: örömmel tölti el, hogy ismét összegyűltek azok, akiknek fontos ez a vásár, és megköszönte a vásározók és vásárlátogatók kitartását. Ahogy fogalmazott: „Úgy tettünk az éjjel, mint a szalafőiek: hagytuk esni”. Külön üdvözölte a rendszeresen visszatérőket, a kézműveseket is. Megköszönte a falu számos segítőjének, hogy munkájukkal hozzájárultak az eseményhez, valamint a támogatók hozzájárulását, anyagi segítségét.

Tausz István, a Vas vármegyei Közgyűlés képviselője a gyerekek nézőpontjából igyekezett látni a sokszínű vásárt. Javasolta, hogy próbálja mindenki ezzel az őszinte, rácsodálkozó lelkülettel megélni ezt a napot, az eseményeket. Tegyük félre – legalább az ilyen különleges alkalmakon – a napi gondokat, problémákat! A kézművesek ma is képesek elvarázsolni: érdemes ennek az érzésnek engedni, átélni.

Ezt követően a Tájház első helyiségében megnyitott kiállítást lehetett megtekinteni. Igazán érdemes volt: Kemencei Ilona fotókiállítása a korábbi vásárok hangulatát adta vissza, Hegedűs Ildikó és néhai Hegedűs Péter gyűjtése pedig sok-sok népi eszközt vonultatott fel. Egy ajtóval hátrébb, a konyhában falvédő-gyűjtemény fogadta az érdeklődőket, a hátsó helyiségben pedig Garbera István fafaragó, népi iparművész kiállítása nyűgözött le sokakat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában