Új információk

2024.07.12. 18:30

Megszólalt a kalandpark üzemeltetője: fellebbeznek az ítélet ellen

Korábban lapunk is beszámolt róla, Ítélet született a gyöngyösfalui kalandparkban történt halálos baleset ügyében. Pénteken a helyszínen jártunk, az üzemeltetőt telefonon értük utol.

Vaol.hu

Fotó: © Cseh Gábor

Mint ismert, 2020 októberében egy osztálykiránduláson lévő gimnázium tanulói közül többen egy Vas vármegyei kalandparkban lévő akadálypályán másztak, illetve a magasban kialakított pihenőn várakoztak, amikor egy fa kidőlése folytán balesetet szenvedtek. Az egyik kiskorú sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a másik diák maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést, míg a harmadik tanuló nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A Kőszegi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte a vádlottakat.  

Péntek délelőtt kilátogattunk a helyszínre: a hatalmas parkoló üresen állt, ahogy a kerítésen túl sem látszott mozgás. Az azonban messziről is látszott, a füvet nyírják, a területet gondozzák. A gyöngyösfalui létesítmény hivatalos honlapján azt írja: 2024-ben, hasonlóan a tavalyihoz, előre bejelentkezett csoportok részére tartanak nyitva. A park közösségi oldala az idei szezonban nem frissült. 

Telefonon értük utol az üzemeltetőt, aki ezt megerősítette lapunknak. – Elsőfokú, nem jogerős ítélet született, ami ellen fellebbezés történt, így az jelenleg semmilyen módon nem változtat semmin – fogalmazott. Hozzátette: előre bejelentkezett csoportok számára tartanak nyitva, vannak is ilyen megkeresésiek, foglalásaik. Nem gondolja, hogy az elsőfokú ítélet miatt bárki meggondolná magát, de mindenki úgy tesz, ahogy akar.

 - Mindenki úgy látja ezt az egészet, ahogy akarja - húzta alá.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában