Fejlesztés

2024.07.24. 12:10

Megújul a régi rendelő - 200 millió forintos beruházás kezdődött Vasszécsenyben

A TOP Plusz program keretében Vasszécseny 200 millió forint támogatást nyert a betegellátó központ kialakítására. A korábban is rendelőként használt épület felújítása elkezdődött.

Horváth László

Forrás: Vasszécseny közösségi oldal

Teljesen átalakítják Vasszécsenyben, a Széchenyi István utca 25. szám alatti régi orvosi rendelő épületét. A részletekről Zsolnai Zoltán polgármester elmondta: a tervezés, az engedélyek beszerzése az év elején indult. Az eljárások végén, két héttel ezelőtt hirdették ki a kivitelezési közbeszerzés nyertesét. A szerződés aláírása után átadták a munkaterületet. Úgy számolnak, hogy jövő év februárjáig nemcsak a felújítással végeznek, hanem addigra megkapják a működéshez szükséges engedélyeket.

- Önkormányzatunk a TOP Plusz program keretében nyert el 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást – folytatta Zsolnai Zoltán. – Az épületet a mai kor elvárásainak megfelelően újítják fel, a házat kívül-belül szigetelik, megújulnak az energetikai rendszerek, kicserélik a nyílászárókat. A tetőre pedig napelem kerül. 

Megtudtuk, ideiglenesen az önkormányzat épületében voltak az orvosi rendelők. A kényszerű „albérlet” nem tart sokáig, ugyanis jövő év elejétől már a korszerű egészségházban fogadják a betegeket az orvosok, de itt kap helyet a védőnő is. A ház előtt parkolókat alakítanak ki, az épület teljeskörűen akadálymentes lesz. 

Az rendelkezésre álló forrás maradványértékből, közel 8 millió forintból orvosi eszközöket vásárolnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában