Nem csak az iskolát veszi át

2024.07.18. 07:00

Óvodát is nyit ősztől a Szombathelyi Egyházmegye Váton

Váton a Szombathelyi Egyházmegye nem csupán az általános iskola fenntartását veszi át, óvodát is létesítenek, ahova idén szeptemberben már várják is a gyermekeket.

Polgár Patrícia

Váton 31 óvodáskorú gyermek él, a polgármester reméli, minél többüket ide íratják be

Fotó: Cseh Gábor

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavasszal felmerült a váti általános iskola felső tagozatának megszüntetése. A szülők aggódtak, hogy ez idővel az iskola fennmaradását is veszélybe sodorná, ezért összefogtak és petíciót indítottak a megszüntetés ellen. Szavaikat a település vezetése és Ágh Péter országgyűlési képviselő is meghallgatta, végül pedig az a döntés született, hogy a Szombathelyi Egyházmegye veszi át az intézmény fenntartását.

Mint Pup Józseftől, Vát polgármesterétől megtudtuk, az Egyházmegye szívesen átvette volna az iskolával együtt a nemesbődi óvoda vezetését is, hogy a gyermekek utánpótlása biztosított legyen, ám ezt az ottani önkormányzat nem támogatta, így merült fel és született megállapodás arról, hogy Váton létesítenek óvodát.

A Szent Rita Óvodát a korábbi polgármesteri hivatal épületében alakítják ki és teljesen egyházi fenntartású lesz. Szeptembertől nyitja meg kapuit a váti óvodások előtt. A polgármester elmondta, hogy 31 óvodás korú kisgyermek él Váton, akik közül, bízik benne, hogy minél többüket beíratnak a már készülő új óvodába.

Pup József arról is beszélt, hogy évtizedes probléma oldódik meg a településen, hiszen az elmúlt ötven évben biztosan nem volt óvoda Váton, mint fogalmazott, nagy lehetőség ez a falu számára azzal együtt, hogy az iskola is megmaradhat.

Az óvodával kapcsolatos kérdéseinket megküldtük a Szombathelyi Egyházmegye részére is, amint kapunk választ, frissítjük cikkünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában