vaol.hu podcast

2024.07.27. 07:00

Sportcast: Pályára lép a Haladás, megtudjuk, miért nem lehet befejezni a futballt

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben - ez a hétvégi sportcast.

Vaol.hu

Haladás VSE: korai rajt

Rendhagyó felkészülést vezényelt a Szombathelyi MÁV Haladás VSE-nek Szenczi Imre vezetőedző. A zöld-fehérek az előző szezonban 14. helyen végeztek az NB III. Észak-nyugati csoportjában, így kiestek a Vas várnegyei I. osztályba - ennek megfelelően az augusztus közepén strartoló vármegyei I.-re kezdték el a felkészülést. Ám közben a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatát üzemeltető kft csődbe ment, az MLSZ pedig végül a - múlt héten - a Haladás VSE-t kérte fel az NB III.-ra. A zöld-fehérek vállalták az indulást, így a felkészülésük alaposan lerövidült,  hiszen már vasárnap 17.30-kor az SC Sopron otthonában harmadosztályú bajnokin szerepelnek. 

A futballt nem lehet befejezni! - Bori Gábor még kispályán és nagypályán is rúgja a labdát

A szombathelyi születésű Bori Gábor a Rohonci úton tanulta a labdarúgás alapjait. Profi futballista mégis az MTK-mezében lett. Majd megfordult az Újpest, a Kecskemét, a Paks, a Diósgyőr, a Vasas, a Gyirmót, a Monor, a III. Kerület, végül a Bicske együttesében – utóbbi csapatnál fejezte be a profi futballt még 2023 januárjában, 39 évesen. Roppant sikeres pályafutást tudhat maga mögött, hiszen az MTK-val az NB II.-ben (2018) és az NB I.-ben (2008) is nyert bajnokságot, valamint egy Szuperkupát, a Kecskeméttel Magyar Kupa-győztes lett (2011), a Vasas (2015) és a Gyirmót (2016) mezében összejött egy aranyérem a másodosztályban (2016), az Újpesttel pedig ezüstéremig jutott. Érdekesség, hogy 2005-ben bemutatkozhatott a válogatottban, valamint 2008-ban egy fél szezont eltöltött az akkor az angol másodosztályban szereplő Leichester City kötelékében.

– Összességében elégedett vagyok a pályafutásommal, Magyarországon mindent elértem, amit el lehetett érni – folytatta Bori Gábor. – Persze lehetett volna kicsit több válogatottság, egy kicsit több légióskodás – de így alakult. Mindenhol gyorsan beilleszkedtem, mindenhol találtam célokat magamnak. De a legjobban az MTK-nál és Kecskeméten éreztem magam – mindkét csapatban remek társakkal játszahattam, nagy győzelmeket élhettem meg. Azt is sajnálom egy kicsit, hogy a Haladás kimaradt a pályafutásomból – igaz, a Haladás öregfiúcsapatában már bemutatkoztam! A futball rengeteg élménnyel, sok baráttal ajándékozott meg, nem lehet elégedetlen!

Ligeti bármi áron meg akarja nyerni a nyolcaddöntős meccsét

Az isztambuli világkvalifikácós versenyen megszerzett kvótát követően nem sokkal Ligeti Dániel is megkezdte a felkészülést Párizsra. Két hét lengyelországi edzőtáborozás után Budapesten dolgozott, majd Oroszországba, Vlagyikavkaz felé vette az irányt.
– Ugyanúgy készültünk, mint bármelyik világversenyre, azzal a különbséggel, hogy a rendszeres görcsölés miatt ezúttal különös figyelmet kellett fordítanunk a combhajlító-izmom erősítésére – nyilatkozta a Magyar Birkózó Szövetség portáljának Ligeti Dániel. – Összességében elégedett vagyok azzal, ahogy megy a birkózás, a múlt hét végén már kifejezetten éles voltam. Eléggé idegesítő viszont, hogy a zágrábi Eb-t, a belgrádi világbajnokságot és az európai kvalifikációs viadalt követően ismét arcüreggyulladás nehezíti a felkészülésemet, ami miatt antibiotikumot kellett szednem. 

SZKKA: kiváló hangulatban zajlott le az ankét

Mintegy negyven szurkoló jelent meg az SZKKA szerda délutánra szervezett szurkolói ankétján, amelynek a Haladás Sportkomplexum sajtórészlege adott otthont. Elsőként a klub ügyvezetője, Pődör Zoltán köszöntötte a megjelenteket, akiknek bemutatta a csapat újdonsült edzőjét, a neves dán szakembert, Bo Rudgaard Olsent, majd nagyon röviden ismertette az edzőváltás körülményeit. Az új vezetőedző rövid bemutatkozása során elmondta, örül hogy itt lehet, élvezi a közös munkát a lányokkal és már nagyon várja az első meccset. Ezt követően az érkező játékosok mutatkoztak be. A sort a jobb szélső pozícióban játszó japán válogatott Akiyama Natsumi kezdte, aki Pálffy Annát pótolja majd. Őt követte a temperamentumos, remek hozzáállású brazil válogatott kapus, Naira Morgana Mendes De Almeida, aki már most otthon érzi magát Szombathelyen. 

Pődör Zoltán elmondása szerint Almeida egy tüzes természet, akitől sok kommunikáció várható a szurkolók irányába a mérkőzéseken is. A szlovák válogatott átlövő, Karin Bujnochova is köszöntötte a szurkolókat, ígérete szerint mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a csapat hasznos tagja legyen. 

Vármegyei I.: két csapat új edzővel folytatja

A 13 fősre csökkent vármegyei I. osztály mezőnyében a legtöbb csapat nem váltott edzőt – csupán két klubvezetés tette le új szakember mellett a voksát.

Az ISA Haladásnál folytatja a munkát Horváth András, a Királynál Hegyi László, Vépen Gombás Péter, Sárváron Nagy Dániel, Söptén Simon Attila, Szentgotthárdon Heiter László, Vasváron ifj. Sziffer István, Celldömölkön Takács Gábor, Csepregen Steiner Zsolt, Rábapatyon Kovács Tamás, Körmenden pedig Dobos Sándor – ritka az ilyen állandóság.
Szarvaskenden befejezte a munkát, önként állt fel a kispadról Kovács Kálmán – aki mondhatni a csúcson fejezte be, hiszen a Szarvaskend 5. lett tavaly, ami a klub legjobb eredménye. A helyét az a Kurucz Ádám foglalta el a kispadon, aki az előző szezonban a Csákánydoroszlót irányította. Csákányban pedig Marton Róbert személyében egy rutinos trénert választottak – aki korábban a Rábapatyon, Bükön is dolgozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában