Program

2024.07.18. 12:19

Sportnap, vizes nap, Meseláda és TikTok videók – Hétfőtől péntekig tart a Vassurányi Vakáció

Hétfőn kezdődött és péntekig tart a Vassurányi Vakáció – az önkormányzat napközis táborában 57 gyermek tölti hasznosan a nyári szünetet.

Tóth Katalin

Forrás: VN/Forrai Dániel

Tematikus napok követik egymást a kastélyparkban és a kastélyépület aulájában. Hétfőn a vassurányi nevezetességekkel ismerkedtek a 4–14 év közötti résztvevők. Kedden sportnap következett a bemelegítés után kosárlabdával, focival és néptáncoktatással. Szakály Ferenc, a surányi iskola volt testnevelő tanára látogatott el a táborba, és tartott sportfoglalkozást. Szerdán a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai várták interaktív Meseláda foglalkozásra a táborozókat. Délután kézműveskedtek. Csütörtökön TikTok-videókat készítettek a csapatok. Vizes napot – vízipisztoly-csatát, vizes játékokat – is terveztek a szervezők. Pénteken a kőszegi hagyományőrzők teszik tiszteletüket a táborban. Aznapra pizzapartival, a táborzáró után mini diszkóval készülnek, tudtuk meg Forrainé Palkó Diánától. 

Három táborvezető, két konyhás néni és nyolc segítő (régi táborozók) gondoskodnak a programokról és a gondtalan időtöltésről. Azt szeretnék, hogy a surányi gyerekek csapattá kovácsolódjanak, életre szóló barátságok szövődjenek köztük, és felnőttkorukban is visszataláljanak gyökereikhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában