Program

2024.07.09. 12:12

Szeparé Ékesszóló Találkozó az Őrségben

A zsúfolásig megtelt hegyhátszentjakabi Kultúrházban kezdtek, aztán a Vadása-tó Víziszínpadán vehették át emléklapjukat és a jutalmat az az ötvenkettő fellépő, akik szerepeltek a kulturális eseményen.

Gombos Kálmán

Forrás: VN

Nyár, eső utáni napfény és ünneplőbe öltözött kicsik-nagyok. Öröm, jó hangulat és fényképezés: ezt élhette át minden résztvevő, akik kilátogattak az Őrség eme szimbolikus és varázslatos szegletébe. Hat évestől 82 évesig minden generáció képviselte itt magát. Az első rendezésű Szeparé Ékesszóló I. Őrségi Vers-, Próza- és Mesemondó Találkozó résztvevői nem versenyzési céllal jöttek, hanem a rendezvény nevéhez méltó módon: találkozni. Itt nincs is zsűri – amit tesznek, önmaguk és a többiek örömére teszik.

A Szeparé Őrségi Művészeti Szalon nevéről több embernek egy elszeparált hely, egy csendes zug jut eszébe, másoknak pedig éppen az Őrség jön képbe: a maga sok évszázados elszeparált valóságában, meghittségében. Manapság azonban a név már önálló életre kelt – meséli Török Károlyné Miszori Marianna, aki az egész eseménynek megálmodója, motorja. Megtudjuk azt is, hogy a rendezvényt – ahogy neve is mutatja – hagyományteremtő céllal hozták létre, és fő céljuk a anyanyelvápolás és tehetséggondozás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában