Koncertek

2024.07.30. 16:19

Szorosabb együttműködést terveznek Kőszegen

Szorosabb együttműködést tervez a kőszegi Felsőbbfokú Tanulányok Intézete (iASK) és az Osztrák–Magyar Haydn zenekar.

Polgár Patrícia

Mizsei Zoltán egyházzenész, a kőszegi iASK zenei kutatója a volksgruppen.orf.at osztrák-magyar hírportálnak elmondta: közös koncerteket szerveznének a Rhomberg Géza vezette zenekarral, hogy bemutassák a térség zenei örökségét. De annak akár a felkutatásához, megismeréséhez is mintát biztosítana a kőszegi iASK zenei kutató műhelye. Mint elmondta, feltérképeznék a kőszegi zsinagóga egykori zenei életét, a zsidó liturgikus múltját, amelyről egyelőre nem sokat tudnak. Annyi bizonyos, hogy egy szombathelyi kántor működött itt, és az ő műveit szeretnék majd bemutatni koncerteken.

Mint ORF megírta, megkezdődött Kőszegen egy Nemzetközi Szinergia Campus (ISC) építése, ami magával hozza annak a lehetőségét és feladatát is, hogy a zenei kutató központ is egy nemzetközi központ legyen. A területi adottság a határ menti kisvárosban ideális arra, hogy nem csak az országon belüli, de akár a határon túli, burgenlandi zenei kutató központokat is összefogja, amelyek szívesen tennék le az átmeneti vagy nyári központjukat a vasi kisvárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában