Pályázat

2024.07.12. 07:00

Támogatás a vasi önkéntes mentőszervezeteknek

Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet, köztük tíz Vas vármegyei jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Gazdag Mihály

Az önkéntes szervezetek bevonásával emelkedik azoknak a száma, akik helyben szerepet tudnak vállalni a károk, különös tekintettel a viharkárok felszámolásában és a helyreállítási munkálatokban. Jelenleg országosan több mint húszezer önkéntes áll beavatkozásra készen az emberek biztonsága érdekében. A mentőszervezetekben tevékenykedők létszámának növekedésével arányosan beavatkozásaik száma is emelkedett - olvasható a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében, amelyből kiderül az is: 

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, a mentőszervezet tagjai oktatásának, vizsgáztatásának támogatására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. A jóváhagyott döntés alapján száznyolcvanhét, ebből tíz Vas vármegyei önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában