Szakmai és lelki töltekezés

2024.07.06. 17:04

Több mint 280 pedagógus Kőszegen a Nyári Evangélikus Pedagógus Akadémián

Ki a te testvéred? címmel az idén Kőszegen tartották szerdától péntekig a Nyári Evangélikus Pedagógus Akadémiát (NYEPA).

Tóth Katalin

Forrás: Evangélikus Nevelés/Magyari Márton

Kondor Péter, a Déli Egyházkerület püspöke igehirdetői szolgálatával szerdán áhítattal kezdődött a NYEPA, pénteken úrvacsorás istentisztelettel ért véget, amelyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspök hirdetett igét. Az Evangélikus Pedagógiai Intézet és a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közös rendezvényére több mint 280 pedagógus érkezett szerte az országból, az evangélikus köznevelési intézményekből, hogy találkozzon, motiválódjon, inspirációt szerezzen, lelkileg is töltekezzen a következő nevelési évre/tanévre. 

Csoportkép a résztvevőkről
Forrás: Evangélikus Nevelés/Magyari Márton

Szerdán a nyitóáhítat után köszöntők következtek, majd szakmai műhelyek kezdődtek az iskolaépület kijelölt termeiben a tantárgygondozói hálózat tagjainak szervezésében. A Kőszegi Várszínházban színházi előadást – Munkatársas, avagy konfliktus-megoldások humorral a munka (az iskola!) világában – néztek meg a résztvevők, amelyet zenés-beszélgetős est követett a gyülekezeti teremben és a templomkertben. Csütörtökön kis csoportokban bibliológ módszerrel történt az elcsendesedés, majd 14 különböző programon egész napos, részben szakmai, részben kirándulásélménnyel gazdagodtak, a várossal ismerkedtek a résztvevők. A szakmai programokat este díjátadó ünnepség követte: az evangélikus templomban Baranyay Csaba esperes hirdetett igét az áhítaton, majd elismerést kaptak az Év pedagógusai, a jubiláló intézmények, gazdára talált az Arany Lélek Díj és a hosszú szolgálatot elismerő, frissen alapított Dedicatio díj. Gálavacsorával és zenés-táncos mulatsággal zárták a pedagógusok a második teljes napot. Pénteken délelőtt a templomban plenáris beszélgetésre várták a pedagógusokat az idei akadémia mottója, a Ki a te testvéred? – az egyházi kapcsolatokra, a hálózaton belüli kapcsolódás pontjaira és az iskolák külső partneri hálózatára is utaló témában dr. Fábri György egyházkerületi felügyelő, Koczor Tamás iskolalelkész és Tölli Balázs főigazgató.

Ebéd után elköszöntek egymástól az akadémia résztvevői. A rendezvény a TEKI életében jelentős jubileumi tanév (125 éves évfordulóját ünnepli az iskola) programsorozatát zárta.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában