Tragédia

2024.07.23. 15:43

Újabb részletek a tragédiáról - Emberölés gyanúja is felmerült Simsik Cynthia halálának ügyében

A Haladás egykori kézilabdázója, Simsik Cynthia eltűnését családja jelentette be múlt héten. A rendőrség napok óta kereste a lányt, holttestét hétfő hajnalban egy műanyagzsákba csavarva találták meg egy nagymegyeri házban. A helyi hatóságok szerint az eset körülményei emberölésre utalnak.

Csabai Bernadett

Múlt hét szerdán jelentette be családja Simsik Cynthia eltűnését, azóta nagy erőkkel kereste őt a nagymegyeri rendőrség, az önkéntes tűzoltók és a lakosság is összefogott az egykori kézilabdázó felkutatásának érdekében. A 31 éves sportoló, kétgyermekes édesanya holttestét vasárnapról hétfőre virradó hajnalban találták meg egy nagymegyeri családi házban, a helyi rendőrség megerősítette: valóban az eltűnt kézilabdázóról van szó.

Simsik Cynthia halálánál felmerült az emberölés gyanúja

Azóta drámai részletek derültek ki, a Startitup szlovák portál jelentése szerint Simsik Cynthia holttestét egy műanyag zsákba csavarták, az elsődleges vizsgálatok alapján már legalább öt napja halott lehetett, amikor rátalált a rendőrség. A portálnak interjút adott a tragikus körülmények között elhunyt Cynthia édesapja is, aki elmondta, a lánya néhány napja búcsúlevelet írt neki, melyben az szerepelt, hogy végezni akar az életével. Ugyanakkor olyan tökéletes magyarsággal írta meg a levelet, ahogyan édesapja szerint nem lett volna képes azt megfogalmazni, így meggyőződése, hogy az üzenetet nem a lánya írta. Miután a nagymegyeri házhoz sietett, ott ekkor csak Cynthia párját találta, akivel együtt indultak megkeresni a nőt, később pedig a polgárőrség is csatlakozott hozzájuk. Simsik Cynthia holttestét végül öt nappal később találta meg a rendőrség abban a nagymegyeri házban, ahol édesapja először kereste.

Az édesapa szerint Cynthia párja a rendőrségnek azt állította, hogy a nő felakasztotta magát, amikor pedig ő ezt észrevette, megijedt, ezért a holttestet egy műanyagzsákba csavarta, majd a háznál lévő homokozó alá rejtette, ahonnan később visszavitte a házba. A helyi rendőrség szerint az ügy részletei emberölésre utalnak, a gyanúsított az áldozat férje.

A párkányi születésű Simsik Cynthia szülővárosában kezdett el kézilabdázni, majd tanulmányai során Budapestre került, ahol a Szent István SE csapatában folytatta pályafutását. Karrierje során számos magyar kézilabdacsapatban játszott, többek között a Szombathelyi Haladásban is, ahol a 2017/2018-as idényt töltötte mint igazolt játékos, ez alatt 24 mérkőzés vett részt és 159 gólt lőtt. A Haladás VSE közösségi oldalán emlékezett meg az egykori játékosról: „Mély megdöbbenéssel értesültünk a hírről, miszerint Simsik Cynthia, egykori kézilabda játékosunk tragikus hirtelenséggel elhunyt. Őszinte részvétünk a családnak! Nyugodj békében, Cinti!” – írták a hétfői bejegyzésben.

Simsik Cynthia Nagymegyeren élt második férjével és két gyermekével. Az eset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is zajlik, a helyi rendőrség nyomozást folytat az ügyben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában