Voks 2024

2024.08.25. 07:00

Időközi választás - Két polgármester-jelölt van Kissomlyón - frissítve

A június 9-i választáson Csiszár Máté és Gulyás Zsanett 67-67 szavazatot kapott. A vasárnapi voksoláson Kissomlyón is ők ketten indulnak a polgármesteri tisztségért.

Horváth László

Minden rendben a választáson

Az időközi választás reggel 6 órakor elkezdődött, rendkívüli eset nem történt - tájékoztatott Szalai-Németh Bettina, a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője.

Korábban:

Időközi választást tartanak augusztus 25-én, vasárnap Kissomlyón. A szavazóhely 6-19 óra között tart nyitva. A választói névjegyzékben a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint 222-en szerepelnek.

Kissomlyón
Időközi választást tartanak augusztus 25-én, vasárnap Kissomlyón

Szalai-Németh Bettina, a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője elmondta, a megismételt választást, azért kell megtartani, mert július 9-én Csiszár Máté és Gulyás Zsanett 67-67 szavazatot kapott. Mostani voksoláson is ők ketten indulnak a polgármesteri tisztségért.

Vas vármegye több településén szeptember 15-én lesz időközi választás. Bajánsenyén, Mesterházán, Rátótón a polgármester-jelöltek között szavazategyenlőség alakult ki. Bozsokon egy személy szeretett volna polgármester lenni június 9-én, de ő visszalépett a jelöltségtől. A négyfős testületbe akkor egyetlen jelölt sem volt.

A jogszabály szerint az időközi választást a mandátum megüresedésétől vagy - ha a választás eredménytelen vagy elegendő jelölt hiányában nem lehetett megtartani - a szavazás kitűzött napjától számított százhúsz napon belülre kell kitűzni. A június 9-ei voksolás után október 6-a az utolsó lehetséges időpont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában