Savaria karnevál 2024

2024.08.22. 19:26

Megnyílt a karnevál Zsidó Udvara

Csütörtökön délután a karneváli programok között az egyik első volt a Zsidó Udvar megnyitója. A Szombathelyi Zsidó Hitközség rendkívül színes programokkal készült erre a három napra: lesz színház, zenei fellépők, tárlatvezetés és drum and bass is.

Vaol.hu

A karneváli hétvégét dr. Nemény András polgármester, valamint Sugár Judit és Polgár Tibor nyitották meg a Zsidó Kultúra Háza udvarán berendezett családias hangulatú Zsidó Udvarban. Sugár Judit, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke elmondta: 13 éve – egyben idén tizedik alkalommal – van Zsidó Udvar a karneválon és a visszajelzések alapján az udvar hangulata és a színvonalas programok évről-évre visszacsalogatják az embereket.

A polgármester elmondta: bár külön szervezésben valósul még, mostanra a Zsidó Udvar szerves része lett a karneváli programoknak. Hozzátette: a zsidó kultúra, a zene, a művészet, az emberek inspirálóan hatnak rá, ezért különösen szereti az ottani programokat.

Polgár Tibor a négy nap programját ismertette: elmondta, csütörtökön este az Aranyélet című sorozatban szélesebb ismertséget szerzett Farkas Franciska érkezik hozzájuk Levél Brad Pittnek című monodrámájával, majd az Anima Songsot hallhatja a közönség. Pénteken Marsall Cili zongorista lép fel, majd nyitott istentiszteletet tartanak az imaházban. A Ladies of Soul produkcióval lép fel Danics Dóra, Nagy-Bakonyi Boglárka és Ujvári Tímea, majd ismét Farkas Franciska érkezik egy sokkal oldottabb hangulatú darabbal. Őt a Kék Hullám Tánczenekar és a Kellene Kis Kert követi a színpadon.

Szombaton Malek Andrea énekes-színésznő és Jáger Bandi jazz-zongorista, zeneszerző, producer kápráztatja el a közönséget, majd egy drum and bass formáció zenél.

Végül hozzátette: a Szemtől szemben kiállítást tárlatvezetéseken tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában