vaol.hu podcast

2024.08.17. 10:30

Sportcast augusztus 17.

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben.

Vaol.hu

Séllei Árpád a Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója!

Az ARAGO-SPORT Kft. lett a Budapest Honvéd FC új tulajdonosa, a cégcsoportnak pedig az a célja, hogy fokozatos építkezés mentén egy stabil, sikeres klubként működtesse a Honvédot - írja a kispesti klub honlapja.

Az új tulajdonos érkezésével a klub vezetése is változott: távozik Kun Gergely (a 2022 novemberében érkezett vezetőnek köszönjük a Honvédért végzett munkáját) és Séllei Árpád a Honvéd FC Kft. ügyvezetője. Séllei Árpád közel két évtizede, 18 éve dolgozik a magyar futballban, a Szombathelyi Haladásnak korábban tulajdonosa és ügyvezetője is volt, a szombathelyi klubtól 2024 januárjában távozott - olvasható a honvedfc.hu oldalán.

Halász Bence hétfőn este hazatért, kedden pedig újfent edzésbe állt - A sportoló interjút adott a Vas Népének

Hétfőn délután landolt az olimpiai érmekkel megpakolt ún. aranygép Ferihegyen. Mint ismert, összesen 19 medált szereztek olimpikonjaink a párizsi ötkarikás játékokon. Hat arany-, hét ezüst- és hat bronzéremmel Magyarország a 14. helyen végzett az összesített éremtáblázaton. Az aranygép utasai között természetesen ott volt a Szombathelyi Dobó SE büszkesége, Halász Bence is, aki rendkívül mozgalmas és fárasztó napokon van túl, de mint mondta, ez most egy édes teher számára. 

– Nagyon jól érzem magam, jól esik a rengeteg megkeresés, a sok gratuláció és a születésnapi köszöntések – fogalmazott lapunknak olimpiai ezüstérmes kalapácsvetőnk, Halász Bence, akit kedden délelőtt edzés után értünk el. – Elég kemény médiameneten vagyok túl, de attól, hogy most egy ideig reflektorfényben voltam, még nem szeretnék megváltozni, ugyanaz a szerény fiú akarok maradni, aki mindig is voltam, aki alázatosan és keményen dolgozik a sikerekért és nem hivalkodik az eredményekkel.   
Bence óriási élményként élte meg, hogy egy egészen különleges, illusztris társasággal érkezhetett haza Párizsból az aranygépen, amivel tényleg csak a legkiválóbb sportolók közlekedhetnek. 

A Haladásban a Maccabi Tel Aviv - Fegyveres személyzet, rendőrök mellett edzettek a vasi fürdővárosban

Nagy feltűnést keltett a napokban a büki sportpályát ellepő fegyveres személyzet – rendőrök, biztonsági őrök vonultak fel többször is nagy erőkkel. Később kiderült, hogy szombaton, hétfőn és kedden az izraeli labdarúgó élvonalban szereplő Maccabi Tel Aviv tréningezett a büki pályán – a delegáció szállása a Greenfield Hotelben volt. 

Szerdán már Szombathelyen edzett a 22-szeres bajnok izraeli élgárda – ugyancsak szigorú biztonsági intézkedések közepette (még a sajtótájékoztató is csak izreali újságírók vehettek részt). Az is gyorsan kiderült, hogy nem véletlenül bukkant fel Vas vármegyében a Maccabi: csütörtökön 20.30-kor ugyanis a litván FK Panevezys ellen lépett pályára a Haladás Sportkomplexumban a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első felvonásán – szigorúan zárt kapuk mögött.

Méltatlan körülmények között kapott ki a Viktória

1. FC Slovácko (cseh)–Viktória FC 5-0 (1-0).  Uherske Hradisté, 100 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés. 

Noha a csehek gólját megelőzően látványosan lefaultolták Csáki Esztert, a játékvezető nem jelzett. A sokkoló kezdés ellenére a vasiak sokáig jól tartották magukat, nagy gólhelyzetük ugyan nem volt, de pontrúgásuk után veszélyesek voltak. A 60. percben jött a második hazai gól az egyébként  fizikai erőfölényben lévő hazaiaktól – akik olykor a durvaságtól sem riadtak vissza. Nem véletlenül volt sok ápolás a meccsen. A játékvezetői felfogás miatti méltatlan körülmények között lejátszott meccsen ekkora különbség nem volt  csapatok között.

Hámori Luca beszélt a hirtelen jött népszerűségről, a Khelif-meccs felhajtásáról, az olimpiáról és a jövőről

A kőszegi ökölvívó az RTL Klub Reggeli című műsorának vendége volt, ahol többek között elmondta, bármennyire felbolydult az élete – ezt még szoknia kell. Hámori Luca beszélt a hirtelen jött népszerűségről, a Khelif-meccs felhajtásáról, magáról az olimpiáról, a jövőről és még sok minden másról is. Azt is elárulta, volt idő, amikor megfordult a fejében a visszavonulás gondolata, de amint magába szippantotta az olimpia atmoszféráját, erről letett, olyannyira, hogy ott szeretne lenni 2028-ban Los Angelesben az ötkarikás játékokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában