Savaria Karnevál

2024.08.25. 09:24

Vándorjátszótér, akadálypálya és JövőbeLövő – a Kalandvárba is benéztünk - fotók

A karnevál állandó nyüzsgő, családi helyszíne az árnyat adó Gayer-park. A Kalandvár telis-tele van kisebb-nagyobb gyerekeknek (és felnőtteknek) való játékokkal.

Tóth Katalin

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A bejárattól nem messze, a népszerű ládavasúttal szemben a Klapka György Huszár Egyesület Kishuszár Tagozatának sátrainál és huszárainál szombaton azt figyeltük: kiállják-e a gyerekek a huszárpróbákat, és vajon erősebbek-e mint az édesapjuk. A falovacskán megtanulhatták, hogyan kell lóra ülni, de igazi pónit is simogathattak, és ismerkedhettek a huszárok fegyvereivel – szablyákkal, karabélyokkal, pisztolyokkal. Nem messze a sátras tábortól ott a Csupa-csoda vándorjátszótér saját készítésű, interaktív játékokkal 200 négyzetméteren – Horváth Brúnó és öccse, Ambrus éppen egy ügyességi játékot próbált, amikor megszólítottuk őket. Édesanyjuk elárulta, a Sopronban élő család életének része a Savaria karnevál – a tesók imádnak beöltözni, minden évben új viseletet kapnak. 

Aki arra jár, kerámiafestő workshopban is részt vehet, logikai és táblás játékokat játszhat, találkozhat a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat Alapítvány csapatával, és akár piknikezhet is a leterített szőnyegeken. A Weking Sport és Kulturális Közhasznú Egyesület karneváli kenuzásra hív a Gyöngyös-patakon. Van JövőbeLövő: a golyós játékkal egy lassan forgó, kör alakú asztal körül állva egyszerre hatan tudnak játszani, és segíteni az űrbázison az élet fennmaradását. A Skorpió Box Club Mini Savaria Legio Race-t alkotott: akadálypályát építettek a játszótérnél a kis Ninjáknak. 

Fontos tudni: az ingyenes állomások mellett vannak részben fizetősek, fizetősek és olyanok is, ahol adományt fogadnak el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában