Jótékonyság

2024.09.07. 09:07

A Savaria Gyermekeiért Alapítvány javára gyűjtöttek a White Party-n

Ismét White Party-t rendezett a Női Vállalkozói Klub Egyesület. Pénteken a Püspöki Palota kertjében tartott jótékonysági esten a Savaria Gyermekeiért Alapítvány (a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya) javára fogadták a nagylelkű adományokat a fehérbe öltözött klubtagok.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

„A jótékonyság nem szánalom, hanem szeretet” – Teréz anya gondolata is elhangzott a hatodik White Party bevezetőjében, amelyet ötödik alkalommal szervezhettek a Püspöki Palota udvarában. Dr. Laki Brigitta, a Női Vállalkozói Klub Egyesület elnöke mutatta be a jelenleg 17 tagot számláló egyesületüket, és foglalta össze, mit jelent számukra az adománygyűjtés. Civil szervezetük nyomot szeretne hagyni a város életében – jelentette ki –, a várossal való összefonódásra a White Party és az ehhez hasonló rendezvények jelentik a kapcsolatot. 

© Cseh Gábor
White Party
Fotó: © Cseh Gábor

Egyesületük együttműködő partnere, dr. Székely János megyés püspök köszöntőjében Kalkuttai Szent Teréz életének üzeneteit vette sorra: áldozatos munkája azt közvetíti, hogy a szeretet széppé tesz, kihív kényelmes közegünkből, elevenné, termékennyé teszi életünket. Harmadikként pedig azt, hogy a szeretet a legerősebb és -érthetőbb nyelv, amin keresztül elmondhatjuk, ami a lelkünkben van. 

A jótékonysági est kedvezményezettje, a Savaria Gyermekeiért Alapítvány tagjai közül Császár Bernadett, a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető ápolója beszélt arról, hogy az adomány mely céljaik megvalósítását szolgálja. Alapítványuk – egyebek mellett – az osztályon ápolt gyermekek gyógyulása érdekében az infrastruktúra korszerűsítését támogatja. Kiemelten fontosnak tartják, hogy kórházban töltött napok minél komfortosabban teljenek kis betegeiknek. Ehhez a klímarendszer további kiépítésére és bővítésére van szükség. A nyári kánikulában ugyanis az osztály nyugati és déli fekvésű részein még a nagyobb teljesítményű ventilátorok sem enyhítik a hőmérsékletet. E fontos beruházáshoz kérték a megjelent vendégek támogatását. 

A White Party egyedi komolyzenei produkcióját a kis Virtuózok szolgáltatták: Csabay Zsuzsanna fuvola; Lugosi Ali kétszeres abszolút győztes klarinétművész és Oláh Vilmos gitár, döntős és különdíjas. Továbbá Laki-Seregély Krisztina zenetanár, énekművész és Mészárosné Lengyel Szabina zongoraművész járultak hozzá műsorukkal az est sikeréhez. 

Amint bevezetőjében Soós Zsuzsanna, az egyesület tagja fogalmazott: a lélekgyönyörködtető helyszín harmóniája, az összefogás csodája és a kulturális élmények egyvelege varázsolta különlegessé a nap ragyogta délutánt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában