Mozgalmas napok

2024.09.16. 14:08

Vasárnap is folytatódott a viharkárok felszámolása - 146 esethez riasztották a tűzoltókat - fotók

A hétvégén 146 esetben kérték a Vas vármegyei tűzoltók segítségét viharkárok felszámolásánál. 126 esetben fakidőlésekhez, 6 épületkárhoz, 3 magasban lógó tárgy eltávolításához, míg 4 alkalommal villanyoszlopot érintő eseménynél avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók.

Vaol.hu

Fotó: vas.katasztrofavedelem.hu

A mozgalmas szombati napot egy újabb követte vasárnap. A tűzoltó egységek kárhelyszínről-kárhelyszínre jártak, hogy felszámolják a vihart követő károkat. A viharos erejű széllökések miatt fák dőltek közútra, épületekre, járdára és villanyvezetékre, de a szél nem kímélte az ingatlanok tetőszerkezeteit, a kéményeket sem. 

Celldömölkön, az Árvalányhaj utcában egy öles faág szakított villanyvezetéket, majd parkoló autókra esett. Szombathelyen a Rohonci úton platánfa ága lógott a magasban, veszélyt jelentve az alatta parkoló személyautókra. Kőszegen, a Bersek József utcában egy fa villanyoszlop tört ki, amit csak a vezetékek tartottak. Lukácsházán a Gyöngyös utcában és Csánigon, a Rákóczi Ferenc utcában is a családi házak kéményét rongálta meg a vihar, míg Csepregen, Celldömölkön és Kőszegszerdahelyen is tetőket tépázott meg a szél. Csehiben az iskola tetejére dőlt egy fa, míg Csényében fa esett telefonkábelre. 

A kárhelyszíneken hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók dolgoztak, akik a kárfelszámolás befejezését követően újabb címre mentek és végezték a műszaki mentési feladatokat. A kidőlt fák, leszakadt faágak feldarabolásához motoros láncfűrészt, magassági ágvágót használtak. Ahol magasban lévő faág, vagy tetőre dőlt fa eltávolításához kérték a segítségüket, magasból mentő tűzoltó gépjárművet is igénybe vettek. A villamos energiát érintő beavatkozásoknál a tűzoltók a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit. A megrongált tetőelemeket rögzítették, eltávolították, a beázást lefóliázással előzték meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában