Boris 2024

2024.09.17. 07:00

Drámai részletek! Így jutott ki Bécsbe az autópályán ingázó Miklós

Miklós egy családi tulajdonú cégnél dolgozik Bécsben. Megosztotta velünk, milyen kalandos úton jutott ki az osztrák fővárosba.

Horváth László

Helyzet a Dunán

Miklós minden nap kora reggel indul útnak Bécsbe és este tér haza. Ingázik. Az A3-as és az A2-es autópályán éri el az osztrák fővárost. A hétfői napja igazán kalandosra sikerült. 

- Hétfőn reggel az A2-es pálya egyes szakaszai le voltak zárva – mondta, aki az A3-as pályán is közlekedik, de ott zavartalan volt a forgalom. – Elterelések voltak az esőzések emiatt, alsóbbrendű úton kellett közlekedni. De azokon a nagyobb forgalom miatt torlódások alakultak ki. A hirtelen változásokat a navigációs rendszerek mindig tudták azonnal lekövetni. Ekkor káoszos helyzetek jöttek létre, azonban hétfőn délelőtt tíz órára minden korlátozást feloldottak. Azóta nem volt lezárás.

Miklós elmondta, Bécsen belül viszonylag jól lehetett közlekedni autóval. Az egyik Duna hídon átkelve azonban félelmetes látványt nyújtott a roppant víz mennyisége, látványa.

Megtudtuk, hétfőn a bécsi metrók csak korlátozottan működtek, csupán az egyik vonalon ment a járat. Azon diákok, akik a kialakult helyzet miatt nem jutottak be az oktatási intézménybe, felmentést kaptak, kapnak.

Nem így a munkavállalók. A közösségi közlekedés működött, így csak kivételes esetben lehetett home office-t kapni. A munkavállalóktól azt kérték a cégek, induljanak el korábban, vagy válasszanak másik útvonalat.

A bécsiek egyébként kíváncsian figyelték mi történik a fővároson kívül. Az ingázóktól kérdezték, milyen a helyzet a fővároson kívül.

Miklós végezetül megjegyezte, a nehezén túl vannak a Duna napokon belül tetőzik, de hosszú apadásra kell számítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában