Vonultak

2 órája

Elfajult a flakon-visszaváltás Sárváron – Egy nő kétségbeesésében még a tűzjelzőt is benyomta

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szükséges jogi lépéseket megtette.

Vaol.hu

Illusztráció!

Eleinte nehezen indult a flakonok visszaváltása. A logóval jelölt italos palackok, dobozok darabja legalább ötven forintot ér: ennyivel fizetünk többet vásárláskor – és ennyit kapunk vissza, ha sértetlenül visszaváltjuk egy REpont automatánál.

Akadnak azonban egyedi esetek, amikor kicsit döccen a visszaváltás menete. Úgy tudjuk, az egyik sárvári voltban elhelyezett automata nem akarta visszavenni az oda behelyező nő flakonjait. Mígnem kétségbeesésében a tűzjelzőt is benyomta.

 A tűzoltók pedig a helyszínre indultak.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megtudtuk, a sárvári hivatásos tűzoltókat augusztus elejéln a délutáni órákban riasztották az egyik szupermarket tűzjelzésére. A tűzjelző központ szerint az ingatlan különálló üvegvisszaváltó épületrészben elhelyezett kézi jelzésadóból érkezett a jelzés. A tűzoltók a helyszínen tűzre, füstre utaló jelet nem tapasztaltak. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szükséges jogi lépéseket megtette.

 

Kiemelték: 

2015. szeptember 1-től az országból beérkező automatikus tűzátjelzéseket a Tűzátjelzést Fogadó Központ fogadja és továbbítja a katasztrófavédelem részére. 2020. márciusától központi telefonszám szolgál a téves tűzátjelzések lemondására. Fontos, hogy amennyiben a riasztás végrehajtása és a vonulás megkezdése között az arra jogosult személy lemondja a tűzátjelzést, nem keletkezik költség, tehát mindenkinek érdeke, hogy a lemondás a lehető leghamarabb megtörténjen.

A téves riasztás alapján megkezdett vonulás nemcsak emberi erőt és energiát vesz igénybe, hanem jelentős költséget is generál, mindemellett elvonja az erőforrásokat a valós eseményektől, beavatkozásoktól.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában