Hőszivattyú, napelem, kazáncsere

2024.09.04. 07:00

Energetikai fejlesztések a takarékosság jegyében - Több mint 170 millió forintból korszerűsítenek Celldömölkön

Hőszivattyú, napelem, kazáncsere – folytatódnak a takarékosság jegyében megvalósuló beruházások Celldömölkön. Több mint 170 millió forintnyi uniós forrásból négy intézmény energetikai korszerűsítése valósul meg a városban. Az erről szóló megállapodást a közelmúltban írták alá.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: OHR Tibor

Korábban lapunk is beszámolt róla, a szomszédos országban zajló háború következtében kialakult energiaválság nyomán energetikai fejlesztésekbe kezdett a celldömölki önkormányzat. Ez többek között a Népjóléti Szolgálat két telephelyét, az 1-es számú Idősek Otthona és a bölcsőde, valamint a Városgondnokság, a Celldömölki Városi Óvoda és a Swietelsky Aréna épületét érintette; és a számítások szerint jelentő anyagi megtakarítással járt.

Aláírták az energetikai fejlesztésekről szóló szerződést
Aláírták az energetikai fejlesztésekről szóló szerződést
Fotó: GS

Most folytatódhatnak a takarékosság jegyében megvalósuló energetikai beruházások. 

– Önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése a célja annak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban megvalósuló pályázatnak, amelyen 173,71 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Celldömölk – jelentette be Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: a fejlesztésekkel az eddig elért eredmények tovább növelhetőek.

A jelenlegi projekt négy helyszínt érint, így az elkövetkezendő időszakban korszerűsítési munkálatok veszik kezdetét a Népjóléti Szolgálat 2-es számú Idősek Otthonában, valamint központi épületében, a Városházánál és a Kemenes Vulkán Park területén. A beruházás része az intézmények fűtésrendszerének modernizációja, a gázkazánok cseréje, hőszivattyúk telepítése, valamint napelemes rendszerek kiépítése – részletezte Fehér László polgármester.

A beruházások kiemelkedő lehetőséget biztosítanak a város intézményei számára a takarékosságra, így mind a Kemenes Szolgáltató Kft ügyvezetője, Tulok Gabriella, mind pedig a Népjóléti Szolgálat igazgatója, Nagy Zoltán örömmel fogadták azokat. Abban bíznak, hogy a korszerűsítéssel egyben további fejlesztéseknek is megágyaznak.


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában