Testületi-ülés

2 órája

Felújítják a gyógyszertárat Bükön

A tervek szerint megszűnik a Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulás, a büki önkormányzat forrást biztosít a gyógyszertár felújítására - előzetes a hétfői testületi-ülésből.

Horváth László

Fotó: Unger Tamás

Ülést tart hétfőn a büki képviselő testület. Az első előterjesztésben dr. Németh Sándor polgármester számol be arról, hogy mi mindent történt az előző ülés óta eltelt időszakban. 

Felső-Répcementi Többcélú Kistérségi Társulást 2012. novemberében alakult meg. A részt vevő önkormányzatok akkoriban úgy gondolták, bizonyos feladatokat hatékonyabban tudnak elvégezni ezáltal. A társulás a jelenlegi formájában nem tölti be az eredetileg meghatározott funkcióját, így a további fenntartása és működtetése nem indokolt. A társulásban részt vevő önkormányzatoknak dönteniük kell a megszüntetésről. Bükön most hétfőn szavaznak erről, így amennyiben elfogadják a határozati javaslatot, akkor részükről nincs akadálya a 2024. december 31. napjával történő, jogutód nélküli megszüntetésének.

Az előterjesztések között a gyógyszertár felújítása is szerepel. Az önkormányzat bruttó 2,7 millió forintot fordítana a korszerűsítésre. Kicserélnék többek között a bejárati ajtót, újraburkolnák és festenék külső teraszt, kijavítják a lábazati vakolatot, lefestik a korlátot.

HL

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában