Kézilabda

3 órája

SZKKA: újabb pazar győzelem - fotók

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában újabb magabiztos, ezúttal kilencgólos győzelmet aratott zsinórban harmadszor az SZKKA együttese hazai környezetben.

Sütő Dániel

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Kisvárda Master Good SE 30-21 (14-10). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 480 néző, NB I.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Andorka, Hucker.

SZKKA: Almeida – Kazai 2, Pődör R. 13, Szmolek 4, Bujnochová 3, Malovic 2, Akiyama. Csere: Csatlós, Marinovic (kapusok), Pődör B. 3, Djatevska 2, Kulcsár, Szeberényi 1, Varga N., Balogh P., Török. Edző: Bo Rudgaard.

Kisvárda: Mátéfi D. – Gém 3, Szabó Lili 1, L. Kalaus 3, Karnik Sz. 1, E. Novak 1, Mérai 4. Csere: Leskóczi – Csáki L., Brajovics. 1, Gyimesi 3, Bucsi, Kovalcsik B., Ajano 1, Kostyó, Karé 3. Edző: Józsa Krisztián.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0-3. 12. perc: 5-5. 17. perc: 7-6. 23. perc: 11-8. 27. perc: 12-8. 36. perc: 17-12. 42. perc: 22-12. 46. perc: 23-13. 53. perc: 27-18. 57. perc: 29-20.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. 

Hétméteresek: 7/6, ill. 3/2.

SZKKA
Az SZKKA vezére, Pődör Rebeka 13 gólig jutott
Fotó: © Cseh Gábor

A ragyogó szezonrajt és két győzelem után az egy vereséggel és egy sikerrel álló Kisvárda Master Good együttesét látta vendégül a K&H Liga női NB I. harmadik fordulójában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. Az első percekben döcögött a vasiak játéka, energikusabban kezdett a Kisvárda, 0-3-nál azonnal időt kért Bo Rudgaard vezetőedző. Rendezni is tudta a sorokat az SZKKA, amelynek gólcsendjét Pődör Rebeka törte meg, majd remek Almeida védések után a csapatkapitány már egyenlített is a 10. percben. A hazaiak brazil válogatott hálóőre ihletett formában védett és tüzelte a közönséget. Előbb hetest, majd a kipattanót is kiszedte és hiába a vendégek időkérése, lendületbe jött az SZKKA és 7-6-ra fordított. Nagyon elkapta a fonalat a Szombathely, amely pazar támadásokat vezetett, így 11-8-as hazai vezetésnél újra kénytelen volt időt kérni a Kisvárda. Almeida kilenc védést mutatott be az első játékrészben, így a szünetre négyre növelte a különbséget a vasi gárda (14-10).

A térfélcserét követően is olajozottan működött a vasiak védekezése és támadójátéka is, így egyre csak nagyobbra nyílt az olló (19-12). Kőkeményen védekezett az SZKKA, Almeida remekelt a kapuban, a túloldalon pedig tarthatatlannak bizonyult a házigazda, a 42. percben 22-12-nél kezdett eldőlni a találkozni. Az utolsó negyedórában már nem volt visszaút a Kisvárda számára, egy igazán élvezetes, közönségszórakoztató mérkőzésen a 13 góllal záró Pődör Rebeka vezérletével újabb fantasztikus győzelmet aratott és ezzel harmadik sikerét is megszerezte a Szombathely az NB I.-ben.
Bo Rudgaard: – Nagyszerű győzelmet arattunk egy jó, kifejezetten gyors csapat ellen. A mai sikerünket a fantasztikus kapusteljesítménynek, valamint a remek védekezésnek köszönhetjük. 
Józsa Krisztián: – Gratulálok a Szombathelynek. Ma rengeteg hibával játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt. Noha tisztában voltunk azzal, hogy mi az erőssége az SZKKA-nak, nem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk. Dolgozunk tovább. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában