Helyi közélet

2024.09.07. 09:00

Gyalog járnak iskolába Répcelakon, közben tanulnak is

Répcelakon kedves és hatékony módját választották a közlekedésbiztonság tanítására. A rendőrök egy héten át gyalog kísérik a gyerekeket az iskolába, akik közben közlekedésibiztonsági ismereteket sajátíthatnak el.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

A répcelaki rendőrőrs nemrégiben kinevezett új parancsnoka, Marácz Péter gondolt egyet és kitalálta, tovább fejleszti az iskolakezdéskor kifejezetten nagy figyelmet kapó közlekedésbiztonsági nevelést Répcelakon: polgárőrökkel, pedagógusokkal, szülőkkel, a sportegyesülettel és egy helyi céggel közösen (akik a láthatósági mellényeket adták számukra) meghirdették a Járjunk gyalog iskolába! egyhetes közlekedésbiztonsági programot, amelynek a lényege: a gyerekek a főtéren gyülekeznek, a rendőrök pedig gyalogosan kísérik át őket onnan az iskolába, útközben pedig fontos tudnivalókkal látják el a kicsiket.

Az első sétát szerdán tartották meg és egészen jövő szerdáig minden tanítási napon, reggel 7.30-kor gyülekeznek a Radó téren, hogy 7.45-kor együtt sétáljanak át az iskolába. Ez a plusz élmény biztosan sokat ad a gyermekeknek – ez látszott is az arcokon –, így könnyen, játszva folyhat a tanulás – hogy mindenki biztonságban beérjen az iskolába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában