Sport

2024.09.09. 07:00

Horgászat az integráció jegyében – várják a jelentkezőket!

A Sporthorgász Egyesületek Vas Vármegyei Szövetsége és a Vas Vármegyei ÉFOÉSZ Egyesülete barátságos közös horgászdélutánt szervez az integráció jegyében a sporthorgászok és fogyatékkal élő emberek részére a szombathelyi Csónakázó tavon.

Vaol.hu

20221005 Integrált horgászversenyt tarottak a Csónakázó tavon, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A szeptember 25-i versenyen a párosok fogyatékkal élő tagjai minimum 1 fő segítővel (Pl.: szülő) vehetnek csak részt a megmérettetésen. A Sporthorgász Egyesületek Vas Vármegyei Szövetsége minden párosnak 4 szereléket, spiccbotot biztosít (ezekből 1-1 tartalék), a nevezők csak ezeket használhatják, de csapat saját döntése szerint hozhat magával tartalék kiegészítőket. Szintén biztosítják a csalit és etetőanyagot minden csapatnak. A halakat súlyra értékelik. A horgászverseny győztes párosa az lesz, aki a legtöbb halat fogja.

Idén is megszervezik az integrált horgászversenyt
Idén is megszervezik a horgászversenyt
Fotó: © Cseh Gábor

– Kettős céllal született meg a program ötlete még 2016-ban: a fogyatékkal élők elfogadásának jegyében szerettük volna a sportot népszerűsíteni – emlékeztetett Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke. Hozzátette: évről évre igyekeznek lehetőséget nyújtani azoknak, akiket érdekel a pecázás, de körülményeik nem engedik, hogy egyedül látogassanak ki a horgászhelyekre - emlékeztetett Puskás Norbert ügyvezető elnök. Juranovits-Racker Rita, a Vas Vármegyei ÉFOÉSZ Egyesület alelnöke korábban lapunknak úgy fogalmazott: ez a program felhívja a figyelmet az összetartozás fontosságára, kiemeli az együttműködés értékét.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: szeptember 16. 12 óra. A nevezéseket a 06/94-506-835-ös telefonszámon, illetve a vasivizeken.hu on-line felületen lehet leadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában