Bensőséges hangulat

2 órája

Húszéves születésnapját ünnepli idén a vépi Dr. Zmertych Aurél Gondozási Központ

Tóth Katalin

Húszéves születésnapját ünnepli idén a Dr. Zmertych Aurél Gondozási Központ. Az alkalomból szerdán bensőséges hangulatú ünnepséget tartottak a Kolozsvári utcai épületben. 

2004. május 1-jén avatták fel a gondozási központot, ami a felújított Zmertych-házban kapott helyet. 2016-ban vette fel Dr. Zmertych Aurél nevét, és az idősekről való gondoskodás mellett gyermekvédelmi és családgondozási feladatokat is ellátó intézménnyé vált.

Fennállásának húsz évéből eddig három év jutott Farkas Liliánnak: egy évig családsegítőként dolgozott, két éve ő vezeti az intézményt. Beszédében megköszönte a városnak a sok segítséget, munkatársainak és az ellátotti körnek a családias közeget, szeretetet, tiszteletet, amelynek jegyében a mindennapjaik telnek. 

 

Kovács Péter polgármester még korábbra nyúlt vissza: annak idején alpolgármesterként ő készítette az épület terveit, részt vettek az átalakítási munkákban is, mondta. Kiss Károlyné korábbi jegyzőt említette, aki szorgalmazta, hogy az intézmény létrejöjjön. Majd a 2016-os névadó ünnepséget, amelyen a Zmertych-család leszármazottai is jelen voltak. A központ kiemelkedő munkáját méltatta: a városban mindenkiről gondoskodnak, és mindenkiről éppen annyira, amennyire szükséges, jegyezte meg. 

A korábbi vezető, Kovács Viola, aki nyugdíjazása után két éve családsegítőként visszatért a csapatba, a kezdeteket idézte fel: sokat köszönhettek az önkormányzatnak, hiszen volt türelmük kivárni, hogy az idősek megtalálják az utat a „klubba”. Személyes hangú beszédében felvázolta a fejlődés folyamatát, és külön üdvözölte a megjelent gondozottakat. 

A Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda Búzavirág csoportja műsorral készült az ünnepségre – Elek Mónika készítette fel a gyermekeket. Tóth Vásárhelyi Ilona, aki 2016-ban a névadón is énekelt, és azóta többször megfordult a központban, szerdán két dalt adott elő a közönségnek. Az ünnepség végén a város intézményvezetői ajándékkal köszöntek el Kovács Péter polgármestertől, megköszönték a városvezetőnek 14 éves együttműködést. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában