Helyzetjelentés

2024.09.07. 08:56

Így néz ki a tűz utáni reggelen a lángok martalékává vált Miskolctapolca Barlangfürdő - képekkel, videóval

Vaol.hu

Fotó: boon.hu

Így néz ki a tűz utáni reggelen a lángok martalékává vált Miskolctapolca Barlangfürdő - képekkel, videóval - adta hírül szombaton reggel a boon.hu.

Amint írják: a  pusztító tűz utáni reggel szinte halotti csönd honolt Miskolctapolcán, a leégett Barlangfürdő környékén.

Normális reggeleken ilyenkor már a nyitásra készülnek a Miskolctapolca Barlangfürdőnél. Szeptember 7-e reggele azonban egészen más. Előző este, zárás után tűz ütött ki a gyógyterápiás részlegen. A tűz átterjedt a főépület tetőszerkezetére és akkora lánggal égett, hogy messziről látni lehetett a sötétben. A több városból érkezett tűzoltó egységek megfékezték a lángokat, de az utómunkálatok hajnalig tartottak. 

A katasztrófa következtében a komplexum nyolcvan százaléka súlyosan megrongálódott.

A helyszínen dolgozó rendőrség, tűzoltóság és katasztrófavédelem munkatársai reggelre megállapították, hogy a wellness részleg szinte teljesen megsemmisült. A tűz okát még vizsgálják, de a helyreállítás hosszú időt és jelentős erőforrásokat igényel majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában