Boris 2024

2024.09.16. 09:32

Ingázók figyelem! 200 utat zártak le Ausztriában, ahol olyan súlyos a helyzet, hogy a katonaságot is bevetették

A heves viharok és áradások miatt Alsó-Ausztriában számos utat lezártak.

Vaol.hu

Bevetették a katonaságot is

Forrás: ORF

Mindenki számára fontos, aki Bécsbe és onnan vonatozni szeretne - az ÖBB tájékoztatása szerint minden fontos Bécs és Bécs közötti vonatközlekedés zárva tart legalább a keddi üzemidő végéig:

  • A nyugati útvonalon a Railjetek nem közlekednek Bécs és Szent Valentin között. A Railjets Express nem közlekedik Bécs és Linz között.
  • a Keleti vasútvonal
  • és a Franz Josefs-Bahn is Ez érinti a helyi és távolsági közlekedést.

A déli vasútvonal továbbra is szünetel a Mürzzuschlag és Bécs közötti távolsági forgalom miatt. Bad Vöslau és Bécs Meidling között ismét járnak regionális vonatok. Ezen a szakaszon ismét közlekedik a gyorsvonat is.

Utazási figyelmeztetés van érvényben csütörtökig az ÖBB-nél. Azt kérik, ha lehetséges, halasszák el az utazásokat, és számítson vonattörlésre és késésre.

Sok más útvonal is szünetel az időjárás miatt:

  • Keleti vasút Bécs és Hegyeshalom között (H)
  • a Ferenc József-vasúton, annak teljes pályáján
  • a Tullnerfelderbahn, Tulln és Tullnerfeld között
  • a Gutensteinerbahn Gutenstein és Wöllersdorf között.
  • az Aspang és Friedberg közötti váltakozó vasút
  • Weissenbach-Neuhaus és Leobersdorf között
  • között Wr. Neustadt és Puchberg am Schneeberg
  • a Laaer Ostbahn Wolkersdorf és Mistelbach között
  • a Traisentalbahn St. Pölten főpályaudvara és Hainfeld között
  • Traisen és Schrambach között

2024.09.16. 9:00 Leithaprodersdorf: a videó ITT érhető el >>

Bécsen belül az U1-es kivételével minden metróvonalon vonalkimaradások vannak. Váltson át a Bim-re vagy a buszokra. A bécsi gyorsforgalmi vonalak, például az S45 és az S80 közlekednek.

A további lezárt utak listája IDE kattintva érhető el>>

Árvíz: Az elmúlt órákban több gát is átszakadt

A vasárnapi heves esőzések után az elmúlt órákban valamelyest enyhült az eső – az éjszaka továbbra is intenzív volt a katasztrófavédelem számára, és mára több száz embert sikerült kimenteni. A tűzoltóság fő hangsúlya továbbra is az emberek mentésén van. Az elmúlt órákban számos gát szakadt át, amelyek jelenleg a tűzoltóságot, a fegyveres erőket és az állami válságstábot is érintik - adta hírül az ORF.

A gátszakadások megviselik a tűzoltóságot és a fegyveres erőket

Számos gáttörés megviseli a tűzoltóságot. Dietmar Fahrafellner állami tűzoltóság parancsnoka szerint körülbelül tíz gátszakadásról van szó. Ezeket hétfőn, a fény derülésével részletesebben is megvizsgálják. Hadersdorf am Kamp esetében a Black Hawks hamarosan előléptetésre kerül. A St. Pöltenben, Pottenbrunn közelében történt gátszakadás is aggodalomra ad okot, és ez aláássa az S33-as hidat – mondja Fahrafellner.

Michael Bauer, a Szövetségi Hadsereg szóvivője a „Zeit im Bild”-ben azt is elmondta, hogy az emberek megmentése után a katonák manapság a gátak megerősítésére helyezik a hangsúlyt. Az 1000 kilogramm súlyú nagy csomagokat pontosan kell elhelyezni. Korneuburgban is fennáll a veszélye, hogy egy gát átszakad, és rádől a szennyvíztisztító telepre.

St. Pölten: A polgármester „hatalmas károkat” talált

A St. Pölten járásban 61 tűzoltóság 854 fővel működött hétfő este. A katasztrófavédelem vonatait Amstettenből, Braunauból és Grieskirchenből (mindkettő Felső-Ausztria) és Leibnitzből (Stájerország) is behívták. Felső-Ausztriából és Stájerországból további kettőt kértek hétfőre.

A Traisen St. Pölten közelében
Forrás: ORF

„Többször jártam már ilyen rendezvényeken, de semmi összehasonlíthatatlan, és a lakosságot valóban nagyon érinti” – mondja az Ö1-nek Matthias Stadler (SPÖ) a főváros polgármestere. „Több ezer ingatlanunk van, ahol olyan a helyzet, hogy víz alatt vannak. Nem csak a pincék, hanem a földszintek egy része is. Tehát a kár óriási lesz.”

Kamptal: Kissé csökkent a vízszint

A Kamptalban a vízszint enyhén esett egyik napról a másikra – jelentette Stefan Schwarzwald-Sailer, az ORF riportere a Gars am Kampból. Az Ottenstein-tározónál továbbra is minden egy ellenőrzött területen belül van, és egy puffer is létrejött - jelenleg hatmillió köbméter további víz folyhat újra a tározóba. Hétfőre azonban ismét heves esőzést jósolnak.

A Kamptalban a vízszint enyhén esett egyik napról a másikra
Forrás: ORF

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában