Adomány

3 órája

90. születésnapjára kapott jubileumi jutalmát ajánlotta fel a Zseboroszlán Alapítványnak

A szépkorú polgárok iránti tisztelet kifejezéseként Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor aláírásával emléklapot és jubileumi juttatásként 90 ezer forintot kapott 90. születésnapjára a szombathelyi Szepesi István. Úgy döntött, 10 ezer forinttal még kipótolja a kormány által neki juttatott összeget, és jótékony célra ajánlja fel a százezer forintot: a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt támogatja vele.

Tóth Katalin

Tiszteli a nőket, akik rengeteg áldozatot hoznak, és szeretné támogatni a koraszülött-osztályt – így indokolta nagylelkű felajánlását a Németországból már régen hazatelepült, kettős állampolgár István bácsi. 

Németh Szilvia, Szita Szilvia és Szepesi István
Fotó: Unger Tamás

Az alapítvány képviselői, Szita Szilvia és Németh Szilvia hétfőn keresték fel Szent Márton utcai otthonában az idős urat – meghatottan vették át tőle az adományt. Ajándékba őrségi akácmézet, csokoládét vittek István bácsinak. 

Mint megtudtuk, az alapítvány a Markusovszky-kórház Perinatális Intenzív Centrumának anyaszállás részlegére juttatja el a felajánlott pénzt: eszközöket vásárolnak majd az összegből, amelyek az édesanyák helyzetén könnyítenek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában