Futsal

2 órája

Kecskeméten nyert rangadót a Haladás VSE - A tavalyi döntő "visszavágóját" játszották le a felek

Az NB I.-es futsalbajnokság 7. fordulójában a Kecskemét vendégeként nyert rangadót a HVSE.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Tavalyi szezonban végén a Kecskemét és a Haladás vívta a bajnoki döntőt – a végén a HVSE ünnepelhetett (3-1-re húzta be az egyik fél három megnyert meccsig tartó csatáját). A vasi gárda története negyedik bajnoki címét gyűjtötte be, míg a Kecskemét fennállása legnagyobb sikerét aratta az ezüstéremmel.

SG Kecskemét Futsal - Haladás VSE 1-3 (1-3).

Kecskemét, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Czene-Joó, Juhász (Apkó).

Kecskemét: Krajcsi - Bíró, Pál, Haász, Fekete. Csere: Csikós, Lehotai, Bencsik, Kajtár, Suscsák, Nádudvai, Sallai, Tomic. Edző: Koós Károly.

HVSE: Alasztics - Dróth, Diogo, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi. Csere: Gyimesi, Homlok, Győrffy, Kovács M., Knizs, Hajmási, Cassemiro, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Tomic (4.), ill. Dróth (7., 10.), Rutai (19.).

Jobban, élesebben kezdett a házigazda. Suscsák helyzete még kimaradt, ám nem sokkal később Tomic kígyózott át a szombathelyi védelmen, és szép góllal szerzett vezetést a Kecskemétnek (1-0). Hátrányba kerülve felpörgette a tempót, átvette az irányítást a Haladás - a szombathelyi mezőnyfölény pedig gólokban is megmutatkozott. Előbb a rövidre érkező Dróth zárt góllal egy szögletvariációt (1-1), majd ismét a Haladás csapatkapitánya volt eredményes, ezúttal távolról bombázott a kapuba (1-2). A zöld-fehér előnyt pedig Rutai tette magabiztossá, egy érdekes találattal a félidő végén: a földre esve, fektében fejelte a guruló labdát az üres kapuba (1-3).

Fordulás után egy agresszívabb Kecskemét lépett pályára, próbálta letámadással zavarba hozni ellenfelét - nyílt, pörgős meccset láthatott a közönség. Mindkét kapu előtt adódott helyzet - Rutai például a kapufát lőtte telibe. Még közel 10 perc volt hátra a mérkőzésből, amikor a HVSE elérte az öt csapatfaultot. De a folytatásban roppant szervezetten futballozott a szombathelyi gárda: jól védekezett, veszélyes kontrákat vezetett. Szűk négy perccel a vége előtt vészkapus játékra váltott a házigazda. Hiába, nem talált fogást rutinos ellenfelén.

Megérdemelten, biztosan nyerte meg a kecskeméti rangadót a Haladás.

A címvédő, a tabella második helyén álló HVSE pénteken 18.30-kor ismét rangadót vív: az éllovas, veretlen Újpestet fogadja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában