vaol.hu podcast

2024.09.14. 16:36

Sportcast szeptember 14. - Elmaradnak a meccsek, jön a Haladás VSE-Berettyóújfalu rangadó!

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben - ez a VAOL sportcast!

Vaol.hu

Jön a Haladás VSE-Berettyóújfalu rangadó!

A címvédő, négyszeres bajnok HVSE úgy kezdte a szezont, ahogyan egy ilyen kaliberű csapatnak kell: négy sima győzelmmel – a Nyírbátor, a Nyíregyháza, a TFSE és a DEAC sem jelentett problémát. Ráadásul a négy meccsen 25 gólt rúgott a zöld-fehér gárda.

A tavaly a dobogóról lecsúszó Berettyónál nagy változások történtek a nyáron: távozott páldául a vezetőedző Trencsényi János, a helyét pedig az a Turzó József vette át, aki korábban már ért el szép sikereket a csapattal – valamint eredményes időszakot töltött el a Haladás kispadján, és nem mellékesen a magyar válogatott szövetségi kapitány is volt. De két és fél évet követően távozott a csapattól az a Da Silva Ferreira Matheus is, aki 77 mérkőzésen 57 gólt szerzett Berettyó-mezben. A Berettyóban futballozik két korábbi HVSE-játékos, válogatott futsalos is: Nagy Kevin már a második szezonját tölti az MVFC alakulatában, míg Szalmás Zoltán a nyáron tette át a székhelyét Szombathelyről Berettyóújfaluba.

Haladás VSE: győzelem vezéráldozatokkal

- Színvonalában jócskán elmaradt a mérkőzés a várttól, de az előre védekezésünk sokkal jobban nézett ki mint az előző mérkőzés első félidejében - mondta Szenczi Imre, a Haladás VSE vezetőedzője. - Volt két ziccerünk és lehetőségünk is a vezetéshez, de a hazaiaknak is volt egy fejese, amit hárítani tudtunk. Második félidőben hátrébb húzta a hazai csapat a védekezését, így többet és tovább tudtunk labdát bírtokolni, ezekből pedig támadásokat is vezettünk. Meg is szereztük a vezetést, ami után az Újpest elővette a hosszú játékot, ezért rengeteg fejelő párharcot kellett vívnunk. Kontratámadásaink mellett a hazaiaknak is voltak lehetőségei, de sikerült kihúznunk kapott gól nélkül, így egy nagyon fontos három pontot szereztünk. Mondhatnám, hogy óriásit küzdöttek a gyerekek, de ez így volt eddig is, csak nem párosult eredménnyel. Sajnos vezéráldozatokkal is járt a mai mérkőzés, ami tovább nehezíti a dolgunkat.

Viktória FC: a Budapest Honvéd az ellenfél

A vasiak remekül kezdték a bajnokságot, a nyitányon hazai pályán 1-0-ra nyertek az Astra ellen, majd a második fordulóban 2-0-ra győztek Soroksáron. A legutóbbi fordulóban az FTC elleni idegenbeli meccsük - a fővárosiak Bajnokok Ligája szereplése miatt - elmaradt. A Budapest Honvéd újoncként állt rajthoz az NB I.-ben. Az első fordulóban otthon 2-1-re kikapott a Szegedtől, majd 5-0-ra az MTK vendégeként, múlt hétvégén viszont 2-0-ra megverte az Astrát. A piros-feketéknél öt-hat légiós is szerepel - többen a szlovén NS Murától érkeztek - és a Honvédot erősíti a korábbi MTK-s csatár, Csuhai Vivien is - aki viszont piros lapja miatt nem játszhat Szombathelyen.

Elmaradnak a meccsek

Az esős időjárás, a felázott, játékra alkalmatlan pályák miatt elmarad az ötödik forduló a Vas vármegyei amatőr labdarúgó-bajnokságokban. Az MLSZ Vas Vármegyei Igazgatóság versenybizottsága pénteken délelőtt úgy döntött, hogy a szombatra és vasárnapra kisorsolt amatőr labdarúgó-mérkőzéseket elhalasztja - a vármegyei I. osztálytól a III. osztályig. Egyben új időpontokat is kijelölt az elhalaszott meccseknek. Természetesen azok a klubok, amelyek le tudják játszani a hétvégére kiírt meccset, lejátszhatják, csak a mérkőzés napján erről 10 órásig éretesíteni kell a szövetség munkatársait. Továbbá ha a csapatok közösen megegyeznek, hogy a kijelölt időpontnál korábban, hét közben pótolnák az elmaradt meccset - megtehetik, csak az IFA rendszerben rögzíteni kell az közösen kijelölt új időpontot.

Népes nemzetközi mezőny is versenyzett a 41. História Futáson

A szervezők több korcsoportban és több távon (300 m, 500 m, 1250 m, 2500 m, 9 km) írták ki a hagyományos erőpróbát. A mezőnyt osztrák és német futók tették nemzetközivé - továbbá a debreceni Benedek Team például több afrikai sportolót nevezett be a versenyre. A jó időbennépes mezőny versenyzett: 397 ovis állt rajthoz, 268-an töltötték ki a nevezési lapot a tömegversenyre (persze sokkal többen futottak), és összesen 93-an teljesítettek a 93 km-es távot. Ellepték a futók Kőszeget, idén is nagy sikert aratott a rendezvény!

Egis Körmend: új ügyvezető a klub élén

Pletykákat és különféle mendemondákat már korábban hallani lehetett az Egis Körmend háza tájáról, de hivatalos közleményt nem adott ki a klub, eddig. A híresztelések nem voltak alaptalanok, valóban ügyvezető-váltás történt az NB I.-es kosárcsapat élén. Kozma Gergő 2021 nyarától látta el a klub ügyvezetői teendőit. Ez idő alatt az együttes bajnoki ezüstérmet, majd egy évvel később bronzérmet szerzett. A vasi kisváros és egyben a magyar kosárlabda emblematikus klubja újra és újra bizonyította emberfeletti teljesítménnyel, hogy kis költségvetésből is lehet nagyszerű eredményeket elérni. Tavaly megremegtek a klub gazdasági alapjai, ami a pályán is érzékelhető volt, lemaradt a Magyra Kupáról és a bajnoki playoffról is, végül a kiesés ellen küzdött a csapat, sikeresen.

A piros-feketék közösségi oldalukon jelentették be, hogy Kozma Gergő helyett átmenetileg Gál László (sokak által csak Boxi) vette át az ügyvezetői teendőket, szerződése december 31-ig tart. Gál több évtizede erősíti a klubot, így sok mindenbe belátást nyert az elmúlt évek hosszú sora alatt.

BL-csapatok ellen játszik a Falco KC!

A Falco múlt hétvégén Ausztriában szerepelt a Négy Bajnok Tornája elnevezésű felkészülési tornán: elverte a horvát címvédő Zadart (81-72), majd szlovák aranyérmes Levicét (85-51) – és megnyerte a felkészülési tornát.

Elkezdődött a hazai rendezésű 15. Horváth Zoltán Emléktorna. Amelyen a házigazda Falco mellett a szintén NB I.-es Oroszlány, a német első ligás Rasta Vechta, valamint az izraeli élvonalbeli Hapoel Unet Holon lép pályára. Erős mezőny jött össze, hiszen a Hapoel kétszeres izraeli bajnok (2008, 2022). Érdekesség továbbá, hogy a tavalyi kiírásban a Bajnokok Ligája mérkőzéseit az Aréna Savariában játszották az izraeliek, sőt a 2024/2025-ös BL-csoportmeccseit is Szombathelyen vívja majd meg (a bosnyák Igokea, a francia Nanterre 92, és egy selejtezős csapat lesz az ellenfele). Vagyis a Hapolnek nem ismeretlen Arena Savaria parkettája. A Rasta Vechta stabil csapata a német élvonalnak - tavaly a 6. helyen zárta a pontvadászatot. A Hapoelhez és a Falcóhoz hasonlóan Rasta Vechta is BL-főtáblás gárda(a nemzetközi porondon a török Galatasaray és a görög Promitheas mellett egy selejtezős csapat az ellenfele).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában